POLUČASOVNIM okupljanjem i petnaestominutnim zaustavljanjem saobraćaja, nekoliko stotina građana Herceg Novog pokazali su da će braniti opstanak Opšte bolnice Meljine, ali i da su solidarni sa zaposlenima u ovoj ustanovi koji već sedam dana štrajkuju tražeći da se reše ključni problemi sa kojima se dugo suočavaju. Na prvom mestu to je status ove zdravstvene ustanove, isplata zaostalih zarada i doprinosa, ali i zaustavljanje vrtoglavog osipanje kadra, što, strahuju, vodi u gašenje bolnice koja postoji duže od veka.

Slavica Drobnjak, predsednica sindikalne organizacije Opšte bolnice, zahvalna je svima koji su došli pred kapiju. Podsetila je da su se dva puta tokom sedam dana koliko organizuju polučasovni protest obraćali premijeru Dušku Markoviću, ali on nije odgovorio. Vlasniku bolnice Dušku Kneževiću lekari su poslali otvoreno pismo, ali ni od njega nije bilo nikakve reakcije.

- Kako će ovo da završi, mi ne znamo. Znamo samo da nastavljamo sa svakodnevnim polučasovnim štrajkom, dok nas premijer Marković ne primi - poručila je Slavica Drobnjak.

PROČITAJTE JOŠ - PROTEST U HERCEG NOVOM: Meštani brane opstanak bolnice Meljine

Građani su se okupili da bi pokazali da im je stalo do bolnice, poručila je Dara Vukadinović, jedna od organizatorki skupa.

- Nadam se da ćemo imati dovoljno sloge da prevaziđemo sve druge nesporazume i radimo u zajedničkom interesu, da ćemo se okupiti i u subotu za kada su protest zakazali penzioneri iz Herceg Novog i da nećemo dozvoliti da se radi mimo našeg interesa - rekla je Vukadinovićeva.

PENZIONERI

SLEDEĆE protestno okupljanje, najavljeno je za subotu u parku “Boka”. Organizator je Udruženje penzionera Herceg Novog, dok je nedeljni protest organizovala fejsbuk- grupa građana “Sačuvajmo bolnicu Meljine”.


PODRŠKA "VODOVODA"

- PITANjE zdravlja ne sme biti upitno - kategorična je Olivera Doklestić. - Punim srcem podržavam bolnicu, da uđe u sistem zdravstva Crne Gore, a kao direktorka “Vodovoda”, od septembra kada sam preuzela funkciju, dajemo podršku ovoj ustanovi, na neki svoj način to ćemo nastaviti.