Putinov prvi čovek otkriva: Evo kako će IZGLEDATI SVET posle virusa korona

Novosti Online

06. 04. 2020. u 16:31

Путинов први човек открива: Ево како ће ИЗГЛЕДАТИ СВЕТ после вируса корона

Foto: AP photo

Povećana proizvodnja nafte svešće je na minimum u pogledu cene, "što ne koristi bilo kojoj zemlji", rekao je portparol ruskog predsednika

- Očekujemo globalnu ekonomsku krizu u bliskoj budućnosti, rekao je portparol Kremlja u nedelju, 5. aprila, u emisiji na ruskoj televiziji, gde je takođe govorio o povećanju proizvodnje nafte i stavu Rusije o toj temi.

Predstojeća svetska ekonomska kriza i cene nafte glavna su tema portparola Kremlja Dmitrija Peskova. Prema njegovim rečima, pandemiju virusa korona pratiće ekonomska kriza i bilo bi bolje sarađivati sa drugim zemljama.

Pročitajte još: Virus korona je kuga globalizacije, duh zajedništva stavljen je u fioku: Vili Vimer, ugledni nemački političar za "Novosti" o pandemiji i njenim efektima

Povećana proizvodnja nafte svešće je na minimum u pogledu cene, „što ne koristi bilo kojoj zemlji“, rekao je portparol ruskog predsednika.

- Naravno da sada vidimo da su naši saudijski partneri primenjivali neviđena sniženja cena i neviđena povećanja proizvodnje. To je dovelo do činjenice da će se uskoro sve svetske zalihe nafte napuniti. Cisterne se više ne koriste za transport nafte, već kao plutajući depoi. To će izazvati minimalnu cenu nafte, što ne koristi nijednoj zemlji - rekao je Dmitrij Peskov za Rusia-1.

Sa svoje strane, Rusija je odlučna da konstruktivno pregovara o nafti i ne vidi alternativu, rekao je portparol.

Pročitajte još: Nedostatak evropske empatije ne jenjava: Ništa od UKIDANjA SANKCIJA Rusiji, uprkos pandemiji.

- Rusija se nije zalagala za kršenje OPEC +. Predsednik Putin i Rusija uglavnom su skloni konstruktivnom pregovaračkom procesu koji je ključan za stabilizaciju globalnog energetskog tržišta- nastavlja portparol Kremlja.

Vladimir Putin je 3. aprila održao sastanak o globalnom tržištu nafte, tokom kojeg je izjavio da je Rusija spremna da sarađuje sa svojim partnerima iz OPEC-a i SAD na pronalaženju obostrano prihvatljivog rešenja za cene nafte.

Globalna kriza, izazvana između ostalog pandemijom virusa korona, "nastaće", a napori za njenu koordinaciju trebaju da koordiniraju napore mnogih zemalja, rekao je Dmitrij Peskov.

Reči Dmitrija Peskova "između ostalog" jasno daju do znanja da već postoji već ekonomska kriza koju će pogoršati korona kriza.


(Logično.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije