DONA Gilbi (47) iz sela blizu velškog grada Aberdara pala je dok je izlazila iz automobila i slomila je nogu. Odmah je mobilnim nazvala hitnu pomoć koju je čekala šest sati da bi naposletku umrla na hladnom pločniku, piše Independent. Žena je ležala u agoniji dok su operateri nepristojno njoj i njenoj porodici govorili da imaju posla sa velikim brojem poziva.

Pročitajte još: Bila je bleda i NEPRIRODNO sklupčana: Komšija devojke iz Odžaka opisao UŽAS, krenula stranputicom od malih nogu


Porodica nesretne žene kao i njeni susedi nisu hteli da je pomere sa mesta pada zbog slomljene noge i jakih bolova u leđima. U nastojanju da je ugreju, pokrili su ženu kaputima i pokrivačima. Nakon šest sati konačno je prevezena u bolnicu Princ Čarls gde je idući dan umrla kad joj je otkazalo srce. Sada mrtvozornik mora da odluči hoće li pokrenuti istragu o ženinoj smrti.

Donin otac Geret Gilbi (74) komentarisao je da nije u redu što je njegova ćerka čekala sve te sate na pomoć. Medijima je otac čak pokazao njenu fotografiju dok leži na ulici jer smatra da javnost treba da vidi kroz što je sve Dona prolazila dok je čekala hitnu.

Inače, Dona Gilbi je patila od nepravilnog otkucaja srca. Nakon Donine smrti hitna pomoć se izvinila porodici Gilbi zbog tolikog kašnjenja uz obećanje da će istražiti njihov spori odgovor.

(net.hr)