Sautvest deli sa radnicima odštetu koju mu plaća Boing

NovostiOnline

12. 12. 2019. u 23:59

Саутвест дели са радницима одштету коју му плаћа Боинг

AP Photo/Ted S. Warren

Američki avio-prevoznik Sautvest (Soutwest) objavio je danas da je postigao dogovor sa Boingom o odšteti od oko 125 miliona dolara zbog prizemljenja aviona 737 maks
Američki avio-prevoznik Sautvest (Soutwest) objavio je danas da je postigao dogovor sa Boingom o odšteti od oko 125 miliona dolara zbog prizemljenja aviona 737 maks.

Taj novac kompanija će podeliti sa radnicima, a Sautvest će početkom naredne godine objaviti kako će ta sredstva biti raspodeljena, saopšteno je.

"Naši ljudi su obavili neverovatan posao nakon prizemljenja 737 maksa, pružajući najviši nivo usluge putnicima i ostvarujući najbolje moguće rezultate. Bord direktora Sautvesta zahvalan je radnicima za dodatne napore koje su uložili tokom godine i zadovoljstvo nam je da prihode od kompenzacije iz nedavnog sporazuma sa Boingom podelima zaposlenima“, rekao je izvršni direktor Geri Keli.

Tih 125 miliona dolara samo je deo gubitaka Sautvesta nastalih od prizemljavanja letelice 737 maks, pa taj avio-prevoznik nastavlja poverljive pregovore sa Boingom o daljem kompenzovanju štete, navedeno je u saopštenju.


(B92.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije