MASAKR U PARIZU: Policajac kasapio policajce u stanici dok ga nisu ubili, nedavno se preobratio u Islam (VIDEO)

G. Čvorović / Tanjug

03. 10. 2019. u 15:52

МАСАКР У ПАРИЗУ: Полицајац касапио полицајце у станици док га нису убили, недавно се преобратио у Ислам  (ВИДЕО)

Foto: AP

Do napada je došlo posle svađe u dvorištu policijske stanice

PARIZ: OD STALNOG DOPISNIKA

NESVAKIDAŠNJA drama dogodila se u zgradi glavne pariske policijske prefekture. U napadu hladnim oružjem, ubijeno je četvoro policajca, dok je jedan ranjen. Usmrćen je i napadač, koji je takođe radio u policiji kao administrativni službenik. Pročitajte još: PRAVILA PIHTIJE OD LJUDI I HRANILA DECU: Otkriveno gde su završile žrtve monstruma, najmlađa imala osam godina

Sumnja se u lični obračun, ali su sve opicije u vezi s razlozima za napad bile otvorene. Istraga je bila u toku, a inspektori su pretresali stan ubice.

Svi su zatečeni onim što se dogodilo. U trenutku kada teroristička opasnost još vlada u Francuskoj, niko nije mogao ni da pomisli da bi tragedija mogla da se dogodi na ovaj način.

Zgrada policijske prefekture u Parizu, koja se nalazi tačno prekoputa Notr Dama, na istom trgu, prava je tvrđava. Svi koji u nju ulaze, moraju da prođu detektore kao na aerodromu. Ali, činjenica da je napadač bio zaposlen u ovoj instituciji očigledno mu je znatno olakšala da bude u posedu noža.Oko 13 sati, napadač star oko 45 godina, zaposlen u administraciji pri obaveštajnoj službi, za koga se zna i da je imao manjih problema sa sluhom, napao je kuhinjskim nožem troje kolega u dve kancelarije na prvom spratu prefekture. Zatim je krenuo stepenicama, gde je nasrnuo na dve žene.

Došao je zatim do dvorišta, gde ga je automatskim oružjem ubio jedan policajac, gađajući ga u glavu. Svedoci ističu da su zaposleni bili u šoku, da je bilo suza, da je, čak, na kolenima, plakao i onaj ko je neutralisao ubicu.

Stradala su tri muškarca i jedna žena. Činjenica da je policajac ubio policajce ostaće upisana u anale francuske policije.

Prefektura je okružena sigurnosnom ogradom.NAPADAČ SE NEDAVNO PREOBRATIO U ISLAM

Administrativni radnik policijske stanice u Parizu koji je nožem ubio četvoro kolega pre nego što su ga policajci ubili, nedavno se preobratio u islam, prenela je francuska televizija BFM.

Pariski tužilac je rekao da je pretražen dom napadača i da tužioci za anti-terorizam procenjuju situaciju, preneo je Rojters.

Tužilac nije naveo šta je mogao biti eventalni motiv napadača.

Napadač je bio zaposlen u administarciji policijske uprave, a do napada je došlo posle svađe u dvorištu policijske stanice, rekli su policijski izvori za francuske medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)