RUSKA policija je utvrdila da je penzionerka optužena za više ubistava sekla žrtve i kuvala njihovo meso. Što je još gore, prema najnovijim rezultatima istrage, Sofija Mihajlovna (80) je deci davala jezive “specijalitete”.

Pročitajte još: ĆERKE SAM MORAO DA GUŠIM DVAPUT: Stravično pismo monstruma koji je ubio trudnu suprugu i dvoje dece (FOTO)


Među njenim žrtvama je i osmogodišnja devojčica koju ju, po sopstvenom priznanju, ubila još 2005. jer se previše glasno igrala i gađala je sladoledom.

Bivša mesarka i radnica obezbeđenja iz sela Berezovka je uhapšena nakon što je u januarau nestao njen stanar Vasilij Šljahtič (52), a delovi njegovog tela pronađeni u kantama za okolnim kantama za smeće. Policija je pretresom stana osumnjičene pronašla noževe i testere sa tragovima krvi žrtve posle čega je podignuta optužnica za ubistvo. U medijima su se pojavili i navodi da su joj u frižideru otkrili ljudske iznutrice.

Pročitajte još: HEROJ: Tinejdžer izgubio život braneći sestru od provalnika (FOTO)


Na saslušanju je pored ubistva devojčice priznala i ubistvo svoje drugarice Nine Babenko (83) iz 2013. koja je neko vreme odsela kod nje i ubrzo nestala.

Komšije staricu znaju pod različitim imenima, pa su je u izjavama za medije i policiju oslovljavali i sa Sonja. Kažu da je imala mušku frizuru i dubok glas i da je često šetala u kamuflažnoj uniformi sa sekirom. Takođe je redovno ubijala mačke, čak i one koje nikome nisu smetale.

Komšinica Tatjana za lokalne medije seća se da je starica delila hranu po selu.

- Uvek nam je bilo čudno što je tako namćorasta i neprijateljski raspoložena često nalazila vreme da kuva za decu iz komšiluka. To su uvek bila jela od mesa. Nekad ih je davala i odraslima. Meni i mom mužu je jednom donela holodec (ruska verzija pihtija). Dobro se toga sećam jer mi je suprug rekao da je bolje da ih ne jedemo jer ko zna od čega su. Ispostavilo se da je u pravu – rekla je Tatjana i dodala da je policija potvrdila da je kuvala sa mesom žrtava.

Iako su ruski mediji penzionerku nazivali kanibalom nije potvrđeno da je i sama jela ljudsko meso.

Sofija je udovica od 2005. Muž Ivan, koji je bio vodoinstalater umro je šest meseci pre ubistva devojčice. Imali su tri sina, od koji je jedan preminuo, dok druga dva i dalje žive u oblasti Habarovsk.

(mirror.co.uk)