IDENTIFIKOVANA PRVA ŽRTVA U EL PASU: Majka troje dece telom branila svoju bebu

Novosti online

04. 08. 2019. u 19:48

ИДЕНТИФИКОВАНА ПРВА ЖРТВА У ЕЛ ПАСУ: Мајка троје деце телом бранила своју бебу
Među 20 ubijenih u masovnoj pucnjavi u američkom gradu El Paso je i 25-godišnja Džordan Ančondo, koja stradala dok je štitila svog dvomesečnog sina
Među 20 ubijenih u masovnoj pucnjavi u američkom gradu El Paso je i 25-godišnja Džordan Ančondo, koja stradala dok je štitila svog dvomesečnog sina, javljaju američki mediji. Tužioci traže smrtnu kaznu za ubicu Patrika Krusijusa koji je uhapšen nakon izvršenog zločina.

Ančondova, inače majka troje dece, prva je identifikovana žrtva masakra u trgovini "Volmart" u El Pasu. Njenu smrt potvrdila je njena sestra Leta Džamrovski (19).

Prema njenim rečima, Džordan Ančondo je stradala dok je kupovala školski pribor za jedno od svoje starije dece.

 Na osnovu povreda koje je beba pretrpela, rekli su nam da je Džordan najverovatnije pokušala da zaštiti svoje dete. Kada je upucana, držala je bebu u rukama i zatim je pala preko njega, zbog čega je detetu slomljeno nekoliko kostiju. Beba je živa jer je ona dala svoj život da je zaštiti - kaže Leta Džamirovski, prenose američki mediji.

Za sada se ne zna kakva je sudbina Džordanovog supruga Anrea, koji je takođe bio u tržnom centru, ali je sigurno da se posle masakra nikom njie javio.

- Rekli su nam da bi nas on, ako je živ, verovatno već kontaktirao - kaže Leta.

Masovna pucnjava u "Volmartu" u El Pasu dogodila se sinoć nakon što je Patrik Krusijus (21) počeo da puca po prisutnima u prodavnici ne birajući žrtve. Ubijeno je 20 osoba, među kojima i dvoje dece, a ranjeno 40 ljudi.

Šef policije El Pasa Greg Alen izjavio je da se istraga vodi kao da je u pitanju potencijalni zločin iz mržnje. Policija navodi da dokument za koji se veruje da je napisao i na internet postavio osumnjičeni ukazuje na zločin iz mržnje jer sadrži nacionalištičke, rasističke i antisemitske stavove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)