RUSIJA OŠTRO: Imamo pravo da SAD odgovorimo na isti način - raketama!

Tanjug

02. 02. 2019. u 21:53

РУСИЈА ОШТРО: Имамо право да САД одговоримо на исти начин - ракетама!

Vladimir Putin

Posle odluke Sjedinjenih Američkih Država o Sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), Rusija zadržava pravo da odgovori na isti način
Posle odluke Sjedinjenih Američkih Država o Sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), Rusija zadržava pravo da odgovori na isti način - razvijanjem, proizvodnjom i raspoređivanjem odgovarajućih raketa baziranih na zemlji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Međutim, kao što je ruski predsednik Vladimir Putin danas saopštio, svesna svoje posebne uloge u očuvanju globalnog mira i bezbednosti, naša zemlja neće raspoređivati to oružje u Evropi niti u drugim regionima sve dok tamo ne budu raspoređene američke rakete srednjeg ili kratkog dometa", navodi se u saopštenju, prenosi Tas s.

Rusko Ministarstvo je prethodno saopštilo da su SAD počele pripremu proizvodnje raketa srednjeg i kratkog dometa, dve godine pre nego što su optužile Rusiju za kršenje sporazuma o zabrani proizvodnje i razmeštanja tih raketa.

Proizvodnja tih raketa inače je zabranjena po Sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), podseća ruska agencija.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije danas da Rusija obustavlja primenu Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa i naredio zvaničnicima da više ne pokreću pregovore sa SAD o tom sporazumu.

Američki državni sekretar Majk Pompeo objavio je juče da će SAD danas obustaviti primenu Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mikiboy

02.02.2019. 23:43

Najbolji odgovor je instaliranje raketa na Kubi,a po mogucstvu u Venecueli i Meksiku.Pa neka se Ameri cesu gde ih nikada nije zasvrbelo.

Lovac

14.05.2019. 14:19

nemoj putko da te prevare zapadni prevaranti,jer oni samo kad moraju da se dogovore da te po mogučnosti prevare.samo sva sreća putko ne pije da ga kupe za flašu votke.sa njima samo dogovor sile može.drugačije nikako.da imaju moć sigurno bi napali Rusiju a i spremaju se da pokušaju to sigurno.