Angela Merkel sa crnim čadorom na glavi i minaretima u pozadini

Tanjug

06. 10. 2015. u 11:06

Nemačka televizija ARD je u emisiji "Beriht in Berlin" pokazala fotomontažu kancelara Angele Merkel sa crnim čadorom na glavi i minaretima u pozadini, što je na društvenim mrežama izazvalo puno kritičkih komentara

Ангела Меркел са црним чадором на глави и минаретима у позадини

BERLIN - Nemačka televizija ARD je u emisiji "Beriht in Berlin" pokazala fotomontažu kancelara Angele Merkel sa crnim čadorom na glavi i minaretima u pozadini, što je na društvenim mrežama izazvalo puno kritičkih komentara i kritika da je televizija otišla predaleko i čak negativno iskoristila slobodu medija, prenose danas nemački mediji.

ARD je odlučno odbacio sve kritike da takvom formom izražavanja može doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama.

"Radujemo se kritikama i žalimo veoma što našu predstavu nemačkog kancelara neki nisu razumeli.... To je bilo u vezi sa temom emisije o vrednostima našeg društva. Moderator emisije je govorio o uspesima našeg zapadnog društva - slobodi mišljenja, slobodi medija i ravnopravnosti. Te slobode odslikavaju se u formi naše predstave. Naravno, tom slikom smo želeli i da probudimo pažnju i polarizaciju..." saopštio je javni servis ARD, naglašavajući da oni, ipak, smatraju legitimnim takvu formu izražavanja i da odlučno odbaciju sve kritike da će takvim načinom doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama, prenose mediji.

U opštoj navali izbeglica na Nemačku, zbog čega se Merkelova našla na udaru političara i iz sopstvenih političkih redova i najnovijim procenama da bi se u Nemačkoj do kraja godine moglo naći i 1,5 miliona izbeglica, mediji, a i ARD, postavljaju osnovna pitanja kako će to uticati na zapadne vrednosti nemačkog društva i da li je zemlja u stanju da se izbori sa tolikom lavinom ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Ratko,Banjaluka

06.10.2015. 12:30

Nemacka je Puna muslimana,ako ovako dalje nastave,ubrzo bi se moglo desiti,da nemice nose ovakve marame.Turci i Arapi prave po desetero dece,a nemci 0,5 deteta.

sreto

06.10.2015. 15:51

SKANDAL? Samo za Tanjug i V.Novosti, strani mediji ne pisu da je skandal. Uostalom: LEPO JOJ STOJI !!!

mizerija

06.10.2015. 17:17

ono kad se bolesno zalažeš za neograničena ljudska prava, slobode i multikulturalnost, a onda se jednog dana probudiš u šerijatskom pravu. Svemu onom suprotno čemu si težio i onda se zapitaš šta sada? pa pošto si kukavica pomirićeš se sa onim što si oduvek mrzeo. Još ćeš na kraju biti pobornik ograničenju ljudskih prava. kakva mizerija.

tacno tako

06.10.2015. 17:19

Svaka cast ARD-u. Napravili su veoma tacan prilog sa tom montazom. Jer to sto se na toj montazi vidi i jeste pravi cilj i istina Merkeline politike.