SIROMAŠNI RIBAR POSTAĆE MILIONER: Pronašao je misteriozni predmet na obali

Novosti online

02. 10. 2021. u 19:04

BAJKE nekada umeju da postanu stvarnost. I to je doživeo Tajlanđanin po imenu Narong Pečaraj.

СИРОМАШНИ РИБАР ПОСТАЋЕ МИЛИОНЕР: Пронашао је мистериозни предмет на обали

Foto: Depozit

Ovaj siromašni ribar koji je do sada zarađivao od ribolova tek nekoliko stotina dolara mesečno sada je postao milioner. Tačnije još nije, ali uskoro će propasti.

Njemu se osmehnula sreća kada se vraćao iz ribolova i primetio na obali čudni predmet koji ga je zaintrigirao, ali kada mu je prišao bliže shvatio je šta to može da bude.

Zapamtio je priču o ambergrisu koju je gledao na televiziji i ovaj misteriozni kameni predmet koji je pronašao mu je delovao baš kao to.

Uzeo je to i sakrio, a potom prvo proverio kod kuće tako što je pokušao da jedno parče istopi i tada je bio još sigurniji da je pronašao "kovčeg sa zlatom", a to su mu uskoro potvrdili i naučnici sa univerziteta.

Kada je dobio zvaničnu potvrdu da je u pitanju ambergris, jedna od najskupljih materija na svetu, iščekuje ponude kupaca, a kako stvari stoje najmanje što će zaraditi za prodaju ovog predmeta je milion dolara.

Ambergris je materija koju kroz svoj digestivni trakt izbacuje vrsta kita po imenu ulješura, ali to nisu fekalije, već posebna materija koja služi za podmazivanje digestivnog trakta.

U početku jako smrdi, ali vremenom se skamenjuje i pluta morima, a onda dobija slatkastu i dugotrajnu aromu, zbog čega se koristi kao jedan od glavnih sastojaka u industriji parfema.

(Telegraf.rs)

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)