RIBAR OSTAO U ŠOKU: Ulovio dvoglavu bebu ajkulu (FOTO)

Novosti online

13. 09. 2021. u 22:23

BIOLOZI su pregledali fotografije ribe dužine oko petnaestak centimetara i zaključili da se najverovatnije radi o oštronosoj ajkuli.

РИБАР ОСТАО У ШОКУ: Уловио двоглаву бебу ајкулу (ФОТО)

Foto: Igor Marinković

Da nas priroda svake godine sve više i više iznenađuje pokazuje i fotografija koju je napravio jedan indijski ribolovac pre skoro godinu dana. Naime on je u priobalju Maharaštre ulovio ni manje ni više nego dvoglavu bebu ajkulu. 

Kada ju je izvadio iz vode svi su bili iznenađeni, a ribolovac je svoj plen fotografisao i rešio da vrati natrag u vodu. 

- Ne jedemo ovoliko male ribe, posebno ne ajkule, pa sam pomislio da je, iako čudna, vratim u vodu - ispričao je Nitin Patil za Hindustan Tajms.

- Nikad pre nismo videli bilo šta slično, nismo verovali kad smo videli - rekao je njegov kolega Umeš Palekar.

Biolozi su pregledali fotografije ribe dužine oko petnaestak centimetara i zaključili da se najverovatnije radi o oštronosnoj ajkuli.

- Ovakve mutacije postale su sve češće, ali niko ne zna pouzdan razlog tome - pisao je časopis "Nacionalna geografija" još 2016. godine. Indijski mediji su kao mogući razlog tome naveli i zagađenje i izlov, to bi posledično dovelo do slabljenja genetskog potencijala, piše Hindustan Tajms.

Naučnici i pomorski biolozi kažu da bi dvoglava ajkula koju je Patil uhvatio mogao biti prvi slučaj u krugu 450 milja dugačkom priobalju Maharaštre.

- Podaci kojiima raspolažemo pokazuju da su dvoglave ajkule retko viđene uz indijsko priobalje - rekao je neimenovani naučnik centralnog instituta za pomorska istraživanja.

Anomalije se mogu pojaviti i kod slatkovodnih riba, te je tako zabeležen ulov iz 2019. godine kada je ulovljena pastrmka sa dvoja usta.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDE:

Psi lutalice u Srbiji - opasnost ili problem koji traži sistemsko rešenje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!