OBJAVLJENA TOP-LISTA METROPOLA: San Francisko najbolji grad na svetu

Novosti online

09. 09. 2021. u 14:46

TITULU najboljeg grada na svetu prema anketi kompanije za medije i zabavu "Tajm-aut" poneo je San Francisko. Oni su napravili popis najboljih svetskih gradova u 2021. godini, koji se temelji na mišljenju 27.000 anketiranih stanovnika.

ОБЈАВЉЕНА ТОП-ЛИСТА МЕТРОПОЛА: Сан Франциско најбољи град на свету

Foto: Piksabej

Tokom istraživanja rangirali su se noćni život, restorani i kulturni događaji u svakom gradu, kao i to kakav je osećaj zajednice u svakom gradu, što je, smatraju, posebno bitno u pandemiji. U istraživanje su uključene i eko-inicijative gradova, predanost aktivizmu u gradu kao i ljubaznost i gostoljubivost grada.

"Tajm-aut" kaže da je "nenadmašna kombinacija progresivnosti, prihvatanja i održivosti" San Francisko stavila na prvo mesto.

Ovaj grad su pohvalili i zbog njegovog odgovora na pandemiju, jer ima i jednu od najvećih stopa vakcinisanih u SAD. I usred lokdauna građani su pronašli način da ostanu povezani, a gradske ulice su trenutno nalik na jednu veliku zabavu na otvorenom.

Na listi 10 najboljih svetskih gradova po istraživanju ove kompanije su još Amsterdam, Mančester, Kopenhagen, Njujork, Montreal, Prag, Tel Aviv, Porto i Tokio.     

BONUS VIDEO:

NOVOSTI U ISTANBULU: Klanjanje u hrišćanskim svetinjama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)