TURISTI VIŠE NE SMEJU DA NOSE KAO SUVENIR PESAK SA SARDINIJE: Za nepoštovanje propisa kazne od 500 do 3.000 evra

J.Skenderija

07. 09. 2021. u 08:47

BOČICA peska sa plaže koju ćete poneti kući s odmora na Sardiniji čini se kao zgodan suvenir koji će vas podsećati na divno leto, ali problem je u tome što gotovo svim turistima ista ideja padne na pamet.

ТУРИСТИ ВИШЕ НЕ СМЕЈУ ДА НОСЕ КАО СУВЕНИР ПЕСАК СА САРДИНИЈЕ: За непоштовање прописа казне од 500 до 3.000 евра

Foto: Depositphotos

Sardinija, poznata po svojim prekrasnim plažama, teško se nosi s učinkom turizma na okolinu i sa ignorisanjem upozorenja da se plaže ostavljaju netaknute. Zato se odlučila na stroge mere prema onima koji sa sobom odluče da ponesu i najmanju količinu peska ili školjki.

Ako ih otkriju, "krijumčari" mogu da budu kažnjeni od 500 do 3.000 evra, a to se nedavno dogodilo ekipi uhvaćenoj na jednom sardinijskom aerodromu sa četiri kilograma peska sa različitih plaža.

Svi do jednog kažnjeni su maksimalnim iznosom, objavile su vlasti i objasnile da sardinijske plaže svake godine trpe nepopravljivu štetu zbog toga što "turisti bez imalo poštovanja sa sobom odnose pesak, kamenje i školjke".

Vlasti na Sardiniji ozbiljno shvataju pravila na nekim plažama. Na plaži Spjađa dela Pelosa, jednoj od najlepših u Evropi, turisti ispod peškira moraju da imaju slamnatu prostirku i moraju da poštuju strogu zabranu pušenja.

Uz to je na plaži ograničen broj posetilaca i naplaćuje se ulaz.    

BONUS VIDEO:

RETKI SNIMCI: Pogledajte Severnu Koreju, zemlju iza "gvozdene zavese"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!