PATRIJARH SPC Porfirije poručio je večeras u Busijama, na obeležavanju Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u vojnoj akciji Oluja, da treba da se pomolimo za sve nevino postradale u strašnim avgustovskim danima 1995. godine, ali i za sve postradale pre toga u Hrvatskoj, kao i da ne smemo zaboraviti, ali da kao hrišćani moramo oprostiti.

Komentari (7)

Denis

04.08.2021. 22:48

Опростили смо покоље у првом светском рату, после у знак захвалности смо добили Јасеновац, Јадовно и 70 других концентрационих логора. И то смо опростили а заузврат смо добили Олују, Медачки Џеп ... никад више ! Ко се не освети, тај се не просвети !

Vesna

04.08.2021. 23:13

Porfirije je ponovio reči bivšeg patrijarha Germana - Ne smemo zaboraviti, ali moramo oprostiti. Sveto pismo i Hristova nauka nas uce da postoje gresi koji se ne oprastaju a to je ,,UBITI NEKOG,, sto znaci da mi nemamo pravo prastati ubistva odnosno smrtni greh. - Uz duzno postovanje crkvenih velikodostojnika, ne mozemo mi biti iznad Boga. Bog jedini odlucuje kome ce i koliko oprostiti nase je da se Bogu molimo iskreno za pravedan sud i vaskrsenje mrtvih a nkako da prastamo ubicama. Upravo to nas je dovelo da nam je drzava sve manja i kraca jer smo sebi uzimali pravo koje pripada iskljucivo Bogu. Ne mozemo biti iznad Boga i ocekivati bozju milost. Hrvati i ostali dusmani i ubice srpskog naroda, neka oprost traze od Boga a ne od nas.

Bedrija

05.08.2021. 03:29

Bez oproštenja nema smirenja , bez smirenja nema spasenja... Ko istrpi do do kraja pričaće... Oprostimo dan nam se oproste gresi naši... Ali ne zaboravimo da nas ponovo neprevare...

Vuk Samotnjak

05.08.2021. 08:34

Oprosticemo kada okačimo u Kninu Trobojku. Mozda zvuči nerealno, ali Zemlja nije bez razloga okrugla, jer sve se vraca, sve se plaća... Još rađaju majke Obilice !