Gugl zabeležio koliko su se Srbi malo kretali tokom pandemije

Tanjug

30. 06. 2020. u 18:55

U Srbiji je smanjeno kretanje građana zbog korona virusa i to za 75 odsto u restoranima, kafićima, bioskopima, muzejima i sličnim objektima, pokazuje izveštaj Gugla

Гугл забележио колико су се Срби мало кретали током пандемије

Depositphotos

U Srbiji je smanjeno kretanje građana zbog korona virusa i to za 75 odsto u restoranima, kafićima, bioskopima, muzejima i sličnim objektima, pokazuje izveštaj Gugla o kretanju stanovništva.

Prema poslednjim podacima za Srbiju koje je objavio „Gugl“, u poređenju sa osnovnom vrednošću smanjeno je kretanje oko pijaca i prodavnica za 74 odsto, a poseta parkovima za 72 procenta.

„Guglov“ izveštaj o kretanju stanovništva koji je nedavno objavljen i dalje pokazuje za Srbiju veliku razliku kretanja u odnosu na zimske mesece.

U izveštaju se za osnovnu vrednost, sa kojom se porede trenutni podaci, uzima odgovarajući dan u nedelji tokom perioda od pet nedelja između 3. januara i 6. februara ove godine.

Najveći pad je vezan za radna mesta i stanice javnog prevoza, a smanjeno je i kretanje u odnosu na sredinu maja, kao i u poređenju sa prvim danima juna.

Kretanje građana na stanicama javnog prevoza je manje za 80 odsto, a na radna mesta 81 odsto, dok je promena u vezi sa mestom prebivališta samo dva odsto.

Inače, na spisku je 131 zemlja, a u prvom krugu, Srbija je izostala iz analize, koja je naknadno dopunjena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

master

02.07.2020. 00:23

Paceni smo svih 24 sata a da to nismo ni svjesni.Strasno je da se ne bunimo protiv toga i da omogucvamo vlasti da nas nadgledaju bez naseg odobrenja.