Fejsbuk aplikacija za decu od 6 godina

Novosti online

utorak, 05. 12. 2017. u 13:05

Фејсбук апликација за децу од 6 година

Foto: Pixabay

Društvena mreža Fejsbuk je pokrenula novu aplikaciju „Mesindžer Kids”, napravljenu da deci olakša bezbedno video ćaskanje i razmenu poruka sa porodicom i prijateljima
Aplikacija će da omogući američkoj kompaniji za društvene mreže da se proširi na tržište, tako što će da obuhvati i decu ispod 13 godina i da omogući kontrolu roditelja nad onim što njihovi ćerke i sinovi rade, piše “Miror”.

Do sada je Fejsbuk zahtevao da korisnici imaju najmanje 13 godina, a uvođenjem ove aplikacije pridobiće i mlađe korisnike, kako bi nadmašili konkurenciju drugih društvenih platformi kao što je “Snepčet”.

Istraživanje, koje je sproveo Fejsbuk, pokazuje da mlađa deca svakodnevno koriste tehnologiju, ali na aplikacijama napravljenim za tinejdžere i odrasle, pa se dovodi u pitanje da li njihova deca komuniciraju sa strancima.

Pročitajte još - Fejsbuk zna kada ćete se zaljubiti i raskinuti

Roditelji su spremni da dozvole deci uzrasta od šest do 12 godina da koriste društvene mreže sve dok postoji stroga roditeljska kontrola.

Za instaliranje ove nove aplikacije “Mesindžer Kids” biće potrebna saglasnost roditelja kao i njihovo odobrenje za kontakte dece.

„Videćemo kako će deca da koriste aplikaciju, pa ćemo da dodamo ažuriranja u narednim verzijama, ako bude potrebno”, rekla je portparolka Fejsbuka Loren Svenson.


Pročitajte još - Fejsbuk vraća stari News feed

Ovu aplikaciju na dečjem uređaju roditelji kontrolišu preko svog Fejsbuk naloga, i deca će moći da šalju fotografije, video zapise ili tekstualne poruke samo prijateljima koje su odobrili roditelji.

„Aplikacija je bila 18 meseci u razvoju, a trenutno je dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama” rekla je Svenson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

maya

05.12.2017. 13:57

Нек неко направи апликацију да се дјеца играју у природи, да се друже. А не да их од малих ногу учимо на комуникацију преко апликација. Жалосно

Vlada Legenda

05.12.2017. 14:18

Propadoše nam deca od ove pošasti,a sad su udarili i na ove najmladje!Svet nam je bio mnogo bolje mesto bez tog FB-a!