Okružni sud u Banjaluci osudio je Alema Delića (21) iz Travnika na osam godina zatvora zbog premlaćivanja i silovanja komšinice M. U. (68), s kojom je kao podstanar živeo u istoj kući.


Zločin se dogodio 25. septembra prošle godine. U optužnici se navodi da je Delić oko jedan sat iza ponoći na spratu kuće ušao u sobu u kojoj je M. U. spavala. Udario ju je više puta pesnicom u glavu i onesvestio, a potom silovao. Nakon toga je urinirao po njoj i pobegao, a žena je zadobila teške povrede.


U svedočenju pred sudom Delić je ranije ispričao da se ne seća kritičnog događaja. Ispričao je da je to veče zajedno s prijateljem pio alkohol i pušio marihuanu, te da se uopšte ne seća dolaska kući, već samo ujutro buđenja u mokrim hlačama.


Ispričao je i da je pre odlaska na posao žrtvu sreo u kući kada mu je, sva modra i zatvorenog oka, rekla: "Vidi šta si mi uradio! Zašto ti je to, sine, trebalo!?".


- Pretpostavio sam da je pretučena, ali se ničega nisam sećao. Rekao sam joj da nije moguće da sam to uradio - ispričao je Delić pred sudom, navodeći da je sa žrtvom bio u dobrim odnosima te da su često zajedno jeli i pili kafu.