Ubistvo Miroslava Lazarevića: Vidoviću potvrđeno 19 godina, Bulatoviću umanjena kazna (FOTO)

Novosti Online / O. MATAVULj

četvrtak, 04. 06. 2020. u 14:25

Убиство Мирослава Лазаревића: Видовићу потврђено 19 година, Булатовићу умањена казна (ФОТО)

Aleksandar Bulatović - Foto: O. M.

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio presudu Saši Vidoviću (37) i pravosnažno ga osudio na 19 godina zatvora, a Aleksandru Bulatoviću kazna umanjena na 16 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića (32)
Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Saši Vidoviću (37) i pravosnažno ga osudio na 19 godina zatvora, dok je Aleksandru Bulatoviću kazna umanjena sa 18 na 16 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića (32), koji je 16. oktobra 2016. godine izrešetan u Istočnom Novom Sarajevu.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kaže da je u odnosu na Vidovića sudsko veće, kao neosnovane, obdilo žalbu odbrane, ali i Tužilaštva RS i u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu koju je, u ponovljenom postupku, izrekao Okružni sud u Banjaluci.

- Kada je u pitanju žalbe odbrane Aleksandra Bulatovića ona je delimično uvažena. Zbog toga kazna je preinačena i osuđen je na 16 godina zatvora - rekla je Despotović.

U presudi se navodi da su Vidović i Bulatović zajedno i po prethodnom dogovoru mesecima pripremali i organizovali ubistvo Lazarevića. Nabavili su vozilo "BMW X5", koje je u julu 2016. ukradeno u Mostaru i na njega postavili tablice koje su ukradene u Bijeljini. Kritičnog dana žrtvu su sačekali da "Golfom 7" priđe "ležećem policajcu" u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarjevu i kada je usporio vožnju presreli su ga i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra. Lazarević je pogođen sa pet hitaca u leđa, donju vilicu, grudni koš i koleno. Smrtonosan je bio hitac u koleno, jer je projektil prekinuo venu i arteriju i Lazarević je umro usled iskrvarenja.


Saša Vidović - Foto: O.M.

Pročitajte još: PRESUDA ZA UBISTVO: Za likvidaciju Miroslava Lazarevića 37 godina robije

Ubice su pobegle prema Sarajevu i ispred zgrade u Aleji lipa zapalili ukradeni "BMW", u kome su ostavili pušku i dva okvira metaka, koji su izgoreli. Peške su nastavili da beže, ali su ih primetili građan i to dojavili policiji koja je Vidovića i Bulatovića uhapsila na osnovu opisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije