U Republici Srpskoj registrovano je 14 novih slučaja zaraze virusom korona, što je ukupno 1.306. Od posledica KOVID 19 umrle su 93 osobe, dok se 658 oporavilo.


U poslednja 24 sata izvršeno je 529 laboratorijskih testiranja i pozitivno je deset žena i četiri muškarca. Po tri osobe su iz Banjaluke, Prijedora i Modriče, dve iz Teslića i po jedno iz Kozarske Dubice, Ribnika i Prnjavora.


- Hospitalozovano je pet osoba, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Od novozaraženih 10 osoba nije moglo da navede jasnu epidemiološku vezu, dok su četiri bile u kontaktu sa pozitivnim licima - saopštilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.


U okviru aktivnog nadzora testirano je 26 zdravstvenih radnika, a pozitivno je jedna medicinska sestra iz Prijedora, koja se već nalazi u izolaciji. Testirano je i 17 vaspitača iz vrtića u Srpcu i Tesliću i 20 osoba iz objekata za izolaciju i svi su negativni.


U UKC RS ukupno leče se 82 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na korona virusa. Na Odeljenju KOVID 19 hospitalizovano su 34 pacijenta teže kliničke slike, dok je u izolaciji sedam pacijenata. Na respiratorima su tri pacijenta.


Na Odeljenju hirurgije je 14 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom, a na Odeljenju pulmologije 24 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.


U Bolnici "Sveti Apostol Luka" u Doboju zbrinuta su 53 pacijenta sa KOVID 19. U Opštoj bolnici Trebinje 14, u Bolnici "Doktor Mladen Stojanović" u Prijedoru 18 i u Univerzitetskoj bolnici u Foči tri pacijenta.


U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.861 osoba, dok je nadzor završen za 29.150 ljudi. Na virus korona testirano je ukupno 22.491 osoba.