TODOR Mitrić (62), iz Šipova utopio se u reci Janj, kod Šipova, kada je, pod nerazjašnjenim okolnostima pao u vodu.

Kako saznajemo, Mitrić je sa društvom bio u jednom poznatom restoranu kada je ustao od stola i sam otišao da prošeta uzvodno uz reku. Pretpostavlja se da se okliznuo i pao u vodu, a ne isključuje se i mogućnost da mu je prethodno pozlilo, odnosno da je imao srčani udar.

Jedan od njegovih prijatelja je relativno brzo uočio telo, skočio u vodu i izvukao ga, ali Mitrić nije davao nikakve znakove života.

U PU Mrkonjić Grad navode da im je u četvrtak oko 14.20 prijavljeno da se u reci Janj nalazi telo muškarca.

- Na lice mesta izašli su policijski službenici i služba Hitne pomoći. Lice T. M. je prevezeno u Dom zdravlja u Šipovu gde je dežurni mrtvozornik konstatovao smrt - rekla je portparolka PU Mrkonjić Grad Božana Vulin.

NEMA TRAGOVA NASILjA UVIĐAJ na mestu tragedije je, uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, izvršila kriminalistička policija iz Šipova, dok obdukcija nije naređena. - Na telu preminulog nema tragova nasilja - navode u PU Mrkonjić Grad.

Kako saznaju "Novosti", ovo nije prvi tragični slučaj koji je pogodio ovu nesrećnu porodicu. U julu 2016. godine na sličan način je poginuo Todorov sin Mile Mitrić (30), koji je pao u provaliju duboku oko 300 metara. Sve se odigralo tokom tradicionalnog spasovdanskog zbora u selu Strojice, kod Šipova, koji su tada organizovali nekadašnji NBA košarkaš i reprezentativac Srbije Darko Miličić i njegov otac Milorad Miličić, i pretpostavljalo se da je Mile bio pod dejstvom alkohola.

Poznanici porodice pričaju da je Todor veoma teško podneo smrt sina, i da je i sam počeo da pije.