Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da od četvrtak počinje isplata penzija u Republici Srpskoj. Kako navode, ministartsvo će doznačiti 95 miliona KM neophodnih za isplatu martovskih penzija u Republici Srpskoj, kao i za korisnike penzija van Republike Srpske.


- S ciljem olakšavanja isplate penzija i drugih primanja za vreme trajanja vanrednog stanja uzrokovanog aktuelnom pandemijom korona virusa, korisnicima prava je omogućeno da se podizanje novčanih sredstava sa bankovnog računa obave uz jednokratnu punomoć lica od poverenja ili ličnim odlaskom u banku koja je dužna organizovati radno vreme kada je licima starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje, napominju iz ministarstva.


Ministarstvo finansija Republike Srpske je na svojoj internet stranici objavilo instrukciju o načinu privremene isplate penzija, invalidnina, socijalnih davanja i sličnih primanja sa bankovnih računa za lica sa navršenih 65 i više godina života koja su pod trenutnom zabranom i/ili ograničenjem kretanja na teritoriji Republike Srpske zbog sprečavanja širenja virusa korona, kao i obrazac punomoći.