Ministar pozitivan na virus korona za “Novosti”: Bio sam na slavlju za 8. mart, nisam ni slutio da sam zaražen

N. Đ./Novosti Online

18. 03. 2020. u 13:24

Bio sam na slavlju minsitarstva povodom 8. mart Dan žena u lokalu za koji se ispostavilo kasnije da je jedno od žarišta.

Министар позитиван на вирус корона за “Новости”: Био сам на слављу за 8. март, нисам ни слутио да сам заражен

Zlatan Klokić Foto: D. Pozderović

Zlatan Klokić ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, kojem je otkriven virus korona, za “Novosti” je potvrdio da se dobro oseća i da je bez ikakvih simptoma, bez kašlja i bez povišene temperature. U kućnoj je izolaciji, u stalnom kontaktu sa epidemiološkom službom.

Pročitajte još: U Srpskoj među sedam novih slučaja zaraze virusom korona i ministar Klokić

On nam je potvrdio da je boravio u banjalučkom lokalu “Jova bar”, koji je ovih dan zatvoren jer se pokazalo da je vlasnik pozitivan na virus korona. Međutim, Klokić je demantovao da je u lokalu bio na rođendanskom slavlju, kako se to čulo u javnosti.

- Bio sam sutradan, dan kasnije, kada je moje ministarstvo proslavljalo 8. mart, Dan žena. Osećao sam se dobro i nisam ni slutio da sam zaražen. Na tu mogućnost ukazanom mi je tek pre neki dan, nako što je utvrđeno da je tamošnji lokal jedno od žarišta. Test je pokazao da sam pozitivan, ali, ponavljam, osećam se dobro, kaže Klokić.

Srećna je i okolnost da se ministar Klokić pre neki dan nije pojavio među 11 gradonačelnika i načelnika na sastanku u Prnjavora, gde su okupljeni iz ovog dela Srpske razgovarali na temu virusa korona. Kaže da je, međutim, otišao na drugu obavezu.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije