Maša zimuje uz peć: Novosti ponovo u poseti medvedici na Ozrenu kod Doboja (FOTO)

Lj.Đ.

utorak, 14. 01. 2020. u 16:25

Маша зимује уз пећ: Новости поново у посети медведици на Озрену код Добоја (ФОТО)

Foto: Lj.Đ.

"Siroče" ima stanište, ali ipak više voli toplinu kolibe i grejanje uz peć.

DOBOJ – Medvedica kojoj su u proleće krivolovci odstrelili majku i nakon priče u našim novima je postala poznata u široj javnosti, ostala je da zimuje na planini Ozren kod Doboja, ali ne u nekoj od jazbina već je i dalje miljenica baze paraglajdera “Paragost”.

Meče je napunio devet meseci i izrasta u pravu medvedicu, ali je i dalje “detinjasta” i svojim ponašanjem najviše uveseljava mališane koji je posećuju sa svojim roditeljima i u ove zimske dane. Takođe, gotovo da nema dana bez klipova na društvenim mrežama u kojima je Maša u glavnoj ulozi. U novijim medvedica trčkara po zaleđenom jezeru Krčmarica, prima paketić od Deda mraza, greje se uz dimnjak i uz peć, upada u kolibu sa turistima i sa nizom drugih dogodovština.

- Osim toga što zna da držim ključ ispod otirača u kolibi gde je hrana za nju, naučila je i mnoge druge stvari. Penje se uz drvo, igra se sa psima, a iako može da ode u šumu ne udaljava se previše iz baze. I dalje voli flašicu sa udrobljenim keksom, ali u poslednje vreme joj je kupus glavna poslastica – priča nam nam predsednik Praglajding kluba i ovdašnje Gradske boračke organizacije Petar Tubić, kada smo ponovo na početku ove godine došli Maši u posetu.

Za naš list kaže da mu je i dalje ideja da da joj uredi stanište, jer medvedica brzo raste i već na proleće će se menjati uslovi njenog življenja i njene potrebe.

PROČITAJTE JOŠ: Policija pronašla medveda kako spava u ormanu jedne kuće (FOTO)


Do tada će “Paragost” biti njen dom, a Tubić je već ogradio manji deo imanja sa kolibom u kojoj je predviđeno da zimuje. Međutim, Maša više voli boraviti u nekoj od koliba u kojima je peć sa vatrom i greje se uz nju, ali ima osećaj i ne približava se previće da bi se opekla.


Foto: Lj.Đ.

Foto: Lj.Đ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)