Jadranka mora da skupu terapiju kako bi pobedila karcinom i othranila svoje blizance: Majka kroz suze moli za pomoć

V. Blagojević

18. 12. 2019. u 19:31

Јадранка мора да скупу терапију како би победила карцином и отхранила своје близанце: Мајка кроз сузе моли за помоћ

Foto V. B. Jadranka sa suprugom i sinovima

Lekari propisali imunološku terapiju, ali porodica Ilić nema novca za nju

ČETRDESETOGODIŠNjOJ Jadranki Ilić iz Modriče, majci dvoje dece koja boluje od karcinoma pluća potrebna je hitna pomoć za lečenje karcinoma pluća. Lekari su joj propisali imunološku terapiju, ali porodica Ilić za nastavak lečenja nema sredstava za terapije koje su izuzetno skupe.

Pročitajte još: Dunja (3) i Dušan (4) su rođeni u pomoćnom objektu, žive u oronuloj kući i kupaju se u koritu: Njima je Dragan i otac i majka i sve troje maštaju o boljem životu

- U avgustu ove godine na pregledu na UKC u Banjaluci otkriveno je da imam karcinom pluća. Pre toga sam osam meseci lečena u dobojskoj bolnici od tuberkuloze limfnih žlezda. Koristila sam terapiju pola godine koju su mi propisali u Doboju, ali mi nije bilo ništa bolje. Otišla sam u Banjaluku gde su mi odmah rekli da je karcinom pluća. Imala sam zračenje, primila dva ciklusa hemoterapije. Sada mi predlažu imunološku terapiju, a ona nije na listi FZO RS, sredstava nemam - govori kroz suze Jadranka.

Jadranka bi trebalo da primi najmanje četiri terapije koje koštaju 60.000 maraka na UKC u Banjaluci.

- Mi te pare nemamo jer samo jedna terapija košta 15.000 maraka. Rekoše mi da su četiri doze minimum, a šest doza bilo bi optimalno. Dakle potrebno mi je minimalno 60.000 KM. Nadam se da još uvek ima dobrih ljudi koji mogu i koji hoće da pomognu da i ja othranim svoje blizance Radomira i Zdravka. Najveću snagu u borbi sa ovom bolešću mi oni daju. Imam ogromnu podršku kompletne porodice, supruga, braće, jetrve, devera, rođaka, komšija i prijatelja - zaplaka Jadranka grleći sinove.

Akcija pomoći je naišla na odobravanje Modričana. Zakazan je humanitarni koncert, a postavljene su i kutije za prikupljanje sredstava po trgovinama i već je sakupljen jedan deo novca za prvu terapiju. Ilići se nadaju da će uskoro dobiti i humanitarni broj u "M:telu" i da će Jadranka pobediti opaku bolest, a njeni sinovi odrastati uz majku i oca Ristu, koji je teški ratni vojni invalid.

RAČUN ZA POMOĆ

SVI koji žele da pomognu Jadranki Ilić, uplatu mogu izvršiti na račun u NLB Razvojnoj banci u Modriči na broj: 5620118149020687, i na devizni račun: IBAN: BA395620058156534310, SWIFT BIC: RAZBBA 22.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)