DRAGOSLAV Tomić (49), iz Mrkonjić Grada, za kojim je raspisano više poternica zbog teških krađa, uhapšen je zbog sumnje da je krao skupocene automobile u Banjaluci.

Tomića su uhapsili istražioci PU Banjaluka, a na teret mu se stavlja da je od februara do maja, uz pomoć specijalnih uređaja za dekodiranje i pokretanje, ukrao tri automobila, vredna 65.000 KM. Kako saznajemo, radi se o "audiju a4", koji je pronađen, i dva "golfa 7", za kojima se traga.

- U Mrkonjić Gradu pretresena je kuća, pomoćni objekat i vozila koje je koristio osumnjičeni. Tom prilikom pronađen je i oduzet alat pogodan za izvršenje krivičnih dela, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Ona je potvrdila da je pronađeno i jedno ukradeno vozilo, dok se još traga za ostalima.


PROČITAJTE JOŠ:
SUROVOŠĆU ŠOKIRAO JAVNOST: Snimao i smejao se pogibiji Banjalučanina (VIDEO)

- U toku je rad na pronalaženju vozila i utvrđivanju eventualne povezanosti drugih lica u vezi sa izvršenjem krivičnih dela - rekla je Markanovićeva.

Tomić je nakon kriminalističke obrade predat Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci. Inače, Tomić je godinama uspešno izmicao pravosudnim organima. U bekstvu se nalazio pet godina, a navodno se skrivao u zemlji i inostranstvu uz pomoć falsifikovanih dokumenata, koji su takođe pronađeni. Zbog krađe vozila tokom 2015. godine hapšen je u Srbiji, kao i u Nemačkoj.

Za njim su aktivne tri centralne poternice Osnovnog suda u Banjaluci zbog neodlaska na izdržavanje zatvorske kazne. Aktuelna je i poternica MUP Srbije, takođe zbog krađe vozila.


SKOČIO U MILjACKU

OSUMNjIČENI Dragoslav Tomić hapšen je 2011. u akciji "Maksi", kada je razbijena grupa, koja se teretila za krađe 21 vozila, vrednog 400.000 KM. Tomić je tada "pao" u Sarajevu nakon što je ukrao "škodu oktaviju", koju je njegov saučesnik krenuo da vozi za Banjaluku. Bežeći od policije Tomić je tada u odeći skočio u Miljacku.