Prvi pacijenti u bolnici Srbija

S. M.

18. 03. 2019. u 13:54

Први пацијенти у болници Србија

Foto Tanjug

Bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu u ponedeljak će, preseljenjem pacijenata iz starog u novi objekat, zvanično početi da rad
U novi objekat Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu od jutros su smešteni prvi pacijenti a završetak kompletnog preseljenja se očekuje za mesec dana, rekao je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Nebojša Šešlija.

On je naveo da su u ponedeljak u novu zgradu preseljeni pacijenti internog odeljenja, neurologije i hematoonklogije, dodavši da će u starim prostorijama ostati infektivno odeljenje, jer je praksa u svetu da ono bude odvojeno.

Šešlija je novinarima rekao da je Bolnica dobila moderan i funkcionalan objekat pod jednim krovom koji je povezan toplim hodnicima.

- Cilj je da unapredimo postojeće medicinske kapacitete, da dolaskom vrhunskih stručnjaka iz Kliničkog centra u Banjaluci obezbijedimo bolje usluge pacijentima. Uporedno ćemo edukovati bolnički kadar, pa bi teže operacije vršili ovdje, rekao je Šešlija.On je podsetio da je nova bolnica priključena na lokalni vodovod, a traže se načini povezivanja na gradski.

Internista-kardiolog Snježena Kešelj istakla je da su se ulaskom u novu bolnicu približili savremenim tokovima dijagnostike i tretmana pacijenata.

Pročitajte još - Bolnica "Srbija" na ponos građanima!

- Savremeni prostor sa svom opremom omogućava široke mogućnosti za stručno usavršavanje, a sve s ciljem efikasnijeg liječenja naših pacijenata, rekla je Kešelj.
Načelnik Odeljenja za neurologiju Vesna Pejić kaže da su pacijenti Sarajevsko-romanijske regije dobili mogućnost lečenja u mnogo boljim uslovima.

- Imamo 14 pacijenata na Odjeljenju i oni su veoma zadovoljni jer su uslovi bolji, terapijske mogućnosti su jednostavnije i veće, rekla je Pejićeva i dodala da će i dijagnostičko ispitivanje, koje je i do sada bilo dobro, sada biti jednostavnije i prijatnije za pacijente i osoblje.

Pacijent Nemanja Banduka kaže da prvi put koristi uslugu Bolnice "Srbija" i da je do jutros boravio u staroj zgradi, naglasivši da su u novom objektu bolji uslovi.
Bolnica "Srbija" povezana je sa prethodno izgrađenom poliklinikom i sada čini moderan i funkcionalan sistem od 15 hiljada metara kvadratnih, sa 210 bolesničkih kreveta.

Izgradnja nove bolnice zgrade započela je u julu 2017. godine, a zvanično je otvorena u oktobru 2018. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije