SUĐENjE ZA UBISTVO MIROSLAVA LAZAREVIĆA: Ubijen puškom iz BMV

O. MATAVULj

13. 09. 2017. u 07:42

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО МИРОСЛАВА ЛАЗАРЕВИЋА: Убијен пушком из БМВ

PRIVOĐENjE , Saša Vidović , Foto V. Dančić

Nastavljeno suđenje za ubistvo Miroslava Lazarevića iz Istočnog Novog Sarajeva. Automobil je nedugo nakon zločina zapaljen u sarajevskoj Aleji lipa

MIROSLAV Lazarević (32) iz Istočnog Novog Sarajeva ubijen je hicima iz automatske puške pronađene u BMV iks 5, koji je nedugo nakon ubistva zapaljen u Aleji lipa u Sarajevu. To je utvrđeno balističkim veštačenjem koje je na nastavku suđenja optuženima Saši Vidoviću (35) i Aleksandru Bulatoviću (31) prezentovao veštak MUP RS Mladen Novaković. On je naveo da su 23 čaure, pronađene na mestu ubistva Lazarevića, i nekoliko fragmenata zrna izvađenih iz tela i garderobe ubijenog ispaljeni iz automatske puške koja je pronađena u zapaljenom BMV.

- Puška je u požaru izgorela, ali se veštačenje moglo izvršiti jer nije došlo do topljenja ili deformacije cevi - rekao je Novaković.

Pročitajte još: Lazarević izrešetan sa dvadeset metaka!


Supruga ubijenog Branka Lazarevića tokom svedočenja je tražila da se optuženi najstrože kazne za zločin, koji je nazvala "podmuklim i kukavičkim činom". Na pitanje predsednika sudskog veća ova majka troje dece rekla je da zahteva i odštetu, ali iznos nije precizirala navodeći da ništa ne može da namiri štetu i bol njene porodice.

- Svaki dan ta pitanja dece o tati... To ništa ne može da plati, ta šteta ne može da se namiri - rekla je Lazarevićeva.

Tokom svedočenja ona je rekla i da se njen suprug površno poznavao sa Bulatovićem, te da je ona radila s njegovom devojkom. Čak su bili pozvani na njihovu svadbu, na koju nisu otišli jer su bili van zemlje. Vidovića ne poznaje, ali je ispričala da je njihov zajednički prijatelj Milivoje Mijatović Miki, koji živi u Americi, hteo da upozna Miroslava sa Vidovićem dok je boravio u BiH. Ona tvrdi da joj se Miki nakon ubistva javio i rekao da ne može da veruje da je Vidović "to uradio", te da mu je neko sigurno za to platio. Naveo je i da bi, da je znao za to, dao duplo više novca da to ne uradi.

Svedoci su u utorak potvrdili da su se optuženi Vidović i Bulatović dobro poznavali, da su ih viđali zajedno. Obojica su koristili "blekberije", a od pojedinih lica su nabavljali više vozila koja su najverovatnije preprodavali. Istim poslom bavio se i ubijeni, koji je mimo toga s ocem držao svadbeni salon, dok je i u Crnoj Gori imao firmu.

Aleksandar Bulatović


SPORNI DOKAZI

POSLE burnih prigovora odbrane sudsko veće juče je prekinulo saslušanje Branke Milić, veštaka za barutne čestice, jer je tužilac Dragica Glušac od nje tražila da se izjasni o nalazima sa jakne optuženog Bulatovića, koja je zbog proceduralnih grešaka izuzeta iz dokaznog materijala kao nezakonit dokaz. Odbrana tvrdi da je isti slučaj sa parafinskim rukavicama i Vidovićevom jaknom. Veće je potom prekinulo saslušanje veštaka, tražeći od tužilaštva da im pre izvođenja tog dokaza dostave sve naredbe i potvrde o izuzimanju tih tragova.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije