Jerkov za Novosti uoči saslušanja u policiji: Ispada da je misliti svojom glavom najveće krivično delo u DS!

Novosti online / D. M.

sreda, 20. 05. 2020. u 16:29

Јерков за Новости уочи саслушања у полицији: Испада да је мислити својом главом највеће кривично дело у ДС!

Aleksandra Jerkov / Foto Tanjug

Zvali su me iz policije da dam izjavu. Nemam šta da krijem, čega da se stidim i da se brinem - kaže potpredsednica Demokratske strnake Aleksandra Jerkov

POTPREDSEDNICA Demokratske stranke Aleksandra Jerkov potvrdila je za "Novosti" da će sutra biti saslušana u policiji po krivičnoj prijavi koju je predsednik DS Zoran Lutovac protiv nje podneo zbog navodnog falsifikovanja.

- Zvali su me iz policije da dam izjavu. Nemam šta da krijem, čega da se stidim i da se brinem. Brinem se jedino za moje roditelje koji su 20 godina brinuli za mene zbog napada Vojislava Šešelja, radikala i drugih političkih neistomišljenika. Nikada niko protiv mene za sve ovo vreme bavljenja politikom nije podnosio krivične prijave, a sada smo i moji roditelji i ja doživeli da me privode zbog predsednika moje partije. Sve sam u politici radila pošteno i časno, ali ispada da je misliti svojom glavom najveće krivično delo u DS - rekla je Jerkov za "Novosti".

Pravni tim DS je protiv nje i još dvoje funkcionera stranke podneo krivične prijave zbog navodnog falsifikovanja potpisa za zakazivanje sednice Glavnog odbora za 17. maj, čemu se Lutovac protivio. On, tvrde naši izvori, na sve načine pokušava da obezbedi većinu pred sednicu GO koju je zakazao za 31. maj, a krivične prijave su, prema njihovim rečima, samo deo strategije obračunavanja sa neistomišljenicima.

Povodom krivičnih prijava protiv funkcionera DS oglasili su se i neki od osnivača stranke, poput Dragana Domazeta i Vide Ognjenović, koji su ovaj potez oštro kritikovali i osudili.

FLEKENŠTAJN: NE PODRŽAVAM NIKOGA

Inače, specijalni savetnik predsednika Pokreta evropskih socijalista (PES) Knut Flekenštajn je praktično demantovao da je u poslednjim obračunima unutar DS dao podršku Lutovcu:

- Pogrešno sam interpretiran. Uvek smo za prevazilaženje problema, ali da podržavam lidera partije protiv drugih delova partije, ja to ne mogu da uradim. Istovremeno, ja ga ni ne kritikujem. U pitanju je interna debata u DS i niko spolja tu na bi trebalo da interveniše.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Миле О.

20.05.2020. 16:45

Код њих сад можеш видети да та партија није за државу и народ,почели се јавно свађати нису ни чарапе још обули.Затварајте такве странке.

Sale

20.05.2020. 16:47

Videćemo da li će Lutovac uspeti da "podkreše" krila preletačevićevoj... Takođe ne bi bilo loše da se izbace i razni B.B. (nasledni funkcioneri) da večiti funkcioneri dobiju ono što su zaslužili ( a to je ništa ) da bi D.S. mogla da preživi i ojača i kroz izvesno vreme postane politički faktor u Srbiji. Inače od D.S. sa jednim te istim večitim funkcionerima doći će do sudbine SPO-a...

Ma dajte vise da

20.05.2020. 16:55

cela zemlja ima jednu jedinu partiju - partiju normalnih, poštenih, vrednih, zdravih, učenih, savesnih, odgovornih, lepo vaspitanih gradjana koji rade svoj posao najbolje sto mogu. Pre svega za dobro svoje porodice, a onda daju doprinos i rastu i razvoju uže zajednice i društva. Nema društvenog napretka bez porodicnog blagostanja, bez sloge i jedinstva oko zajedničkih interesa. Nema reda, mira i saradnje u drustvu ako su moć, novac i privilegije motiv da se pojedinci bave politikom.

raca

21.05.2020. 07:02

Gospodjo Jerkov- Lepo kažete da slobodno mišljenje u DS je krivično delo i da je u DS kažnjivo , sada ste sama sebe popljuvali jer kad tri ipo miliona glasača da glas zdravom razumu i boljitku zemlje jednoj stranci SNS vi ste izjavljivali da je to ludo , glupo i nerazumno i da ta stranka je kriminalna to odmah znači i njeni glasači pa šta sad znači i ovde isto pa gde to vama valja.Nevalja kod Čanka nevalja kod Lutovca pa koji narod je vama dobar.