Američki general Ben Hodžis ocenio je da bi povlačenje snaga Kfora sa Kosova bila greška koja bi narušila stabilnost u regionu.

General je na svom Tviter nalogu napisao da bi povlačenje američkih snaga sa Kosova pre primene sporazuma bila loša odluka.

- Povlačenje trupa pre primene sporazuma bi bilo kao kada biste na klupu poslali startnu petorku u četvrtoj četvrtini kada ste u naletu i treba da povedete - iskoristio je Hodžis košarkašku metaforu.

Pročitajte još:Grenel poručio Albancima: SAD ne mogu da zaštite Kosovo od Kosova; Mustafa kod Grenela proverava detalje susreta Vučić-Tači

On je tako reagovao na izjavu sina američkog predsednika Donalda Trampa koji je podržao ideju američkog senatora Dejvida Perdjua da bi SAD trebalo da preispitaju svoje prisustvo na Kosovu.

Sin američkog predsednika Donalda Trampa napisao je juče na Tviteru da na Kosovu trenutno ima 650 američkih vojnika i da je vreme da se vrate kući.

Prethodno je američki senator Dejvid Perdju rekao da američke trupe više od dve decenije pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije.

"Više od dve decenije američke snage pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije. Sada, sa istorijskim napretkom, Kosovo mora da uradi svoj deo i ukine sve carine nametnute Srbiji. Ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, tada bi SAD trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo", napisao je Perdju na Tviteru.

(kosovo-online.com)


REND POL: VREME JE DA VRATIMO TRUPE SA KOSOVA

Posle Dejvida Perdjua, još jedan republikanski senator nagovestio je mogućnost povlačenja američkih vojnika sa Kosova.

Senator Rend Pol je ohrabrio Kosovo da "okrene novu stranicu i radi sa Srbijom zarad trajnog mira".

"Vreme je da, posle godina provedenih tamo, vratimo naše trupe kući", napisao je Pol.