SVAKO ko bude izašao na izbore, biće isključen iz Demokratske stranke.

Ovom porukom predsednik Zoran Lutovac nastavio je obračun sa predstavnicima stranke koji smatraju da bojkot nije najbolja ideja za rušenje vlasti.

On je objasnio da predsednik opštine Paraćin i funkcioner DS Saša Paunović može da učestvuje na izborima, ali će snositi posledice.

Lutovac se danima na društvenoj mreži "Tviter" dopisuje sa neistomišljenicima iz svoje stranke. Tako je na prozivku poslanice DS Aleksandre Jerkov, da je ćutao na poruku lidera Dveri Boška Obradovića da migranti prljaju Srbiju, te da DS treba da izađe iz Saveza za Srbiju, odgovorio:

- Tvit je prva Liga, jedino što nije istina da nisam reagovao.

Zatim je okačio snimak iz jedne emisije u kojoj iznosi stav o migrantskoj krizi, ali i svoje publikacije na tu temu iz 2016. godine.

- Nema kalkulisanja i kompromisa kada su u pitanju šovinizam, ksenofobija, mržnja, koalicija SSP i Vojislava Šešelja na Starom gradu ili Boškov špricer-fašizam. Znam, treba hrabrosti za drugačije - odgovorila mu je Jerkovljeva, koju je ubrzo podržao i stranački kolega Balša Božović.


Pročitajte i: Boškov udar na migrante naljutio demokrate: Lider Dveri otvorio novu pukotinu u Savezu za SrbijuNekadašnji poslanik G17 plus Goran Paunović sugerisao je Lutovcu da je "imenica liga piše malim početnim slovom, osim ako nije želeo da potpredsednicu DS Jerkov, koja je na stranačkim izborima dobila najviše glasova, omalovaži, jer je iz LSV došla u DS, pa valjda ne spada u prave demokrate".

U poslednje vreme pominje se da bi pojedini funkcioneri DS mogli da izađu na izbore na nekim drugim listama, na primer, koaliciji - Evropski blok. O ovom savezu juče je govorio generalni sekretar LSV Bojan Kostreš, rekavši da ne treba potcenjivati evropski opredeljene glasače u Srbiji kojima je dosta nacionalističke vlasti i samoproklamovane prave opozicije.

On je rekao da protiv ideje o bojkotu izbora govore i računice koje jasno pokazuju da bojkot opoziciono nastrojenih birača pogoduje Aleksandru Vučiću.


SERGEJ PISAO POSLANICIMA

PREDSEDNIK Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović predao je u četvrtak u pisarnicu Skupštine pisma za poslanike SNS u kojima ih pita kako ih nije sramota što su šest puta odbili zakon za lečenje bolesne dece u inostranstvu. On je rekao da su ispustili priliku da tokom mandata pomognu najmlađima.