Lutovac pravi čistku i po mrežama: SVAKO ko bude izašao na izbore, biće isključen iz Demokratske stranke

S. S. R.

21. 02. 2020. u 13:02

Лутовац прави чистку и по мрежама: СВАКО ко буде изашао на изборе, биће искључен из Демократске странке

TENZIJE Sve žešće rasprave među demokratama

Predsednik Demokratske stranke ušao na "Tviteru" u otvoren obračun oko bojkota sa neistomišljenicima iz svoje partije

SVAKO ko bude izašao na izbore, biće isključen iz Demokratske stranke.

Ovom porukom predsednik Zoran Lutovac nastavio je obračun sa predstavnicima stranke koji smatraju da bojkot nije najbolja ideja za rušenje vlasti.

On je objasnio da predsednik opštine Paraćin i funkcioner DS Saša Paunović može da učestvuje na izborima, ali će snositi posledice.

Lutovac se danima na društvenoj mreži "Tviter" dopisuje sa neistomišljenicima iz svoje stranke. Tako je na prozivku poslanice DS Aleksandre Jerkov, da je ćutao na poruku lidera Dveri Boška Obradovića da migranti prljaju Srbiju, te da DS treba da izađe iz Saveza za Srbiju, odgovorio:

- Tvit je prva Liga, jedino što nije istina da nisam reagovao.

Zatim je okačio snimak iz jedne emisije u kojoj iznosi stav o migrantskoj krizi, ali i svoje publikacije na tu temu iz 2016. godine.

- Nema kalkulisanja i kompromisa kada su u pitanju šovinizam, ksenofobija, mržnja, koalicija SSP i Vojislava Šešelja na Starom gradu ili Boškov špricer-fašizam. Znam, treba hrabrosti za drugačije - odgovorila mu je Jerkovljeva, koju je ubrzo podržao i stranački kolega Balša Božović.


Pročitajte i: Boškov udar na migrante naljutio demokrate: Lider Dveri otvorio novu pukotinu u Savezu za SrbijuNekadašnji poslanik G17 plus Goran Paunović sugerisao je Lutovcu da je "imenica liga piše malim početnim slovom, osim ako nije želeo da potpredsednicu DS Jerkov, koja je na stranačkim izborima dobila najviše glasova, omalovaži, jer je iz LSV došla u DS, pa valjda ne spada u prave demokrate".

U poslednje vreme pominje se da bi pojedini funkcioneri DS mogli da izađu na izbore na nekim drugim listama, na primer, koaliciji - Evropski blok. O ovom savezu juče je govorio generalni sekretar LSV Bojan Kostreš, rekavši da ne treba potcenjivati evropski opredeljene glasače u Srbiji kojima je dosta nacionalističke vlasti i samoproklamovane prave opozicije.

On je rekao da protiv ideje o bojkotu izbora govore i računice koje jasno pokazuju da bojkot opoziciono nastrojenih birača pogoduje Aleksandru Vučiću.


SERGEJ PISAO POSLANICIMA

PREDSEDNIK Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović predao je u četvrtak u pisarnicu Skupštine pisma za poslanike SNS u kojima ih pita kako ih nije sramota što su šest puta odbili zakon za lečenje bolesne dece u inostranstvu. On je rekao da su ispustili priliku da tokom mandata pomognu najmlađima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (32)

Bojan

21.02.2020. 13:21

Opozicija u potpunom rasulu i velikoj nedoumici oko izlaska na izbore. To je sa njihove strane i očekivana reakcija.

Vanja

21.02.2020. 13:27

Svako ko ne izadje na izbore pokazuje koliko se boji i koliko je svestan da nema nikakvu podrsku naroda. Bojkotu pribegavaju samo oni kojima je jasno da narod sve vidi i zna ko se bori za nasu drzavu, a ko samo laze narod.

boja

21.02.2020. 13:30

Demokratska stranka se raspala po šavovima da je ovo smešno što je ostalo od nje.

Zaki

21.02.2020. 13:38

Lutovac priča o borbi za normalnu Srbiju, a proteste koje gledamo svakog vikenda pokazuju kakva bi nam država bila da je oni vode. Građani su opoziciji već jednom dali tu priliku, koju su oni prokockali.

DejanM

21.02.2020. 13:40

DS je u fazi totalnog raspada. Osipaju im se članovi stranka neće ni preći cenzus.

Maxmix

21.02.2020. 13:47

Ma,samo nek se lagano ciste,drugo nista pametno ni ne znaju da rade, pa sad ucenjuju!!!

hana

21.02.2020. 13:51

Lutovac je ocito nedorastao vodjenju DS! Jos kada je 100% pod uticajem grobara DS, Djilasa, rezultat sem katastrofe je neizbezan!

Makiša

21.02.2020. 14:05

Ne čude pretnje Lutovac, osim vike i dreke ne videsmo ništa pametno. Ajde prema političkim protivnicima, ali ovaj i svoje pljuje.

crniDjordje

21.02.2020. 14:07

Tako je,svi iz DS koji idu na glasanje treba izbaciti,da vide kakvoj demokratiji pripadaju.Ja bih jos dodao ko protivureci Lutovcu i Djilasu napolje!

Sanela

21.02.2020. 14:30

Jos jedan dokaz kako Lutovac kao predsednik DS-a ali i clan SzS zamislja uredjenu drzavu.Svaki politicki neistomisljenik ce u korenu biti sankcionisan,Pekic se u grobu okrece

Vojin

21.02.2020. 14:32

Ne čude pretnje Zorana Lutovac jer je tako naređenje dobio od Dragana Đilas, opozicija ništa dobro nijer uradila, osim vike i dreke narod nije ništa pametno prepoznao. To što pljuju prema političkim protivnicima da i razumem , ali Zoran Lutovac i svoje pljuje sve po nalogu Đilasa.