PORUKA lidera Dveri Boška Obradovića da "migranti prljaju našu zemlju", ali i karta u jednom smeru do Kruševca koju je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać za rođendan kupio zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću - povod su za još jedan u nizu sukoba u okviru bloka Saveza za Srbiju.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov "prozvala" je na "Tviteru" šefa svoje partija Zorana Lutovca zato što nije reagovao:

- Evo kad neće Lutovac, ja ću. Zbog svih demokrata i zdravog razuma. Ne može se tvrditi da migranti prljaju srpsku čistotu, ne može se Vesić slati u provinciju umesto u zatvor, ne može se sedeti sa radikalima u koaliciji. Zapravo može, ali ne sa nama.

Na pitanje jednog od ljudi koji se uključio u diskusiju da li se ona zalaže za izlazak DS iz SzS i za samostalni nastup DS na izborima u aprilu, Aleksandra Jerkov je odgovorila:

- Prvi deo je tačan. Mislim da naša stranka nema šta da traži u savezu za koji se ispostavilo da je potpuno drugačiji u odnosu na ono što je trebalo da bude kada smo pre 18 meseci doneli odluku da mu se priključimo.

Pročitajte još - Jugović: U Vladi u kojoj bi Obradović bio ministar policije, azil bi mogli da dobiju samo migranti koji pristaju da mu peglaju košulje

Predsedik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nema nikakve probleme s migrantima, a o prilogu Obradovića na temu migranata na društvenim mrežama, kaže da je urađen iz potrebe da nas blate u svetu:

- To je potreba nekih da se pokaže da i mi imamo moderne fašiste koji mogu da unize naš ugled. Nećemo to dozvoliti. A da komentarišem nekog ko predstavlja sramotu za našu zemlju, neću.

Zahtev da se sednica GO DS zakaže do kraja februara,foto V.Danilov

Inače, na sastanku predsednika republičkog i pokrajinskog parlamenta, Maje Gojković i Ištvana Pastora dogovoreno je da će pokrajinski i lokalni izbori biti raspisani istog dana. Srbija će predstavnike na svim nivoma najverovatnije birati 26. aprila.

TRAŽE IZLAZAK IZ BLOKA

STRUJA među demokratama koja zagovara izlazak DS iz SzS, a čiji su deo i poslanici, zalaže se da sednica GO DS bude održana najkasnije 29. februara. Tada ističe i rok za zasedanje, jer po statutu partije, GO mora da se održava na svaka tri meseca. Na sednici će pokušati da pokrenu pitanje izlaska demokrata iz SzS.