Pojavila se lažna vest o smrti saradnice Olivera Ivanovića: Lekar otkrio u kom je stanju Silvana Arsović

Novosti Online

04. 12. 2019. u 18:34

Појавила се лажна вест о смрти сараднице Оливера Ивановића: Лекар открио у ком је стању Силвана Арсовић

Milan Ivanović Foto: Ivan Radulović

U tekstu na sajtu Indeksonlajn navodi se da je Silvana Arsović danas preminula pod sumnjivim okolnostima
POJEDINI prištinski mediji danas popodne objavili su lažnu vest o smrti Silvane Arsović, dugogodišnje saradnice Olivera Ivanovića, koja se od sinoć nalazi u Kliničkom centru u Severnoj Mitrovici zbog tegoba sa pritiskom.

U tekstu na sajtu Indeksonlajn navodi se da je Silvana Arsović danas preminula pod sumnjivim okolnostima, dovodeći njenu navodnu smrt sa činjenicom da je prištinski tužilaštvo pre dva dana stavilo na spisak optuženih za učešće u ubistvu Ivanovića.

Pročitajte još:
Silvana se još nije oporavila od šoka kad je videla mrtvog Olivera, a sad je sumnjiče za ubistvo: Ksenija Božović o torturi prištinskih vlasti

Istu vest, koja je duboko uznemirila rodbinu i prijatelje Silvane Arsović, preneli su i još neki prištinski portali.

Direktor KBC u Mitrovici Milan Ivanović demantovao je za Kosovo Onlajn ovu informaciju.

- Naša pacijentkinja Silvana Arsović koja je juče primljena u lošem opštem stanju zbog vrtoglavice i bolova u grudima, trenutno je na odeljenju poluintenzivne nege u poboljšanom i relativno stabilnom zdravstvenom stanju, posle terapije i nege koju je dobila - rekao je za Kosovo Onlajn Milan Ivanović, direktor KBC u Mitrovici.

On se posebno osvrnuo na pritisak i stres kojem je već dugo izložena Silvana Arsović.

- Posle novih pritisaka od strane medija i lažnih informacija da je Silvana Arsović umrla, dužan sam da demantujem takve sračunate dezinformacije, čiji je izgleda cilj da se izazove dalje pogoršanje njenog stanja i verovatno da se ona ukloni kao svedok osionosti nekih institucija, koje iznose lažne optužbe na njen račun. Istovremeno, optužbe medija da je ona pod sumnjivim okolnostima umrla predstavljaju i pokušaj optužbe na račun naših zdravstvenih radnika i institucija - rekao je Ivanović za Kosovo Onlajn.

BOŽOVIĆ: ONI KOJI SU PLASIRALI LAŽNU VEST MORAĆE ZA TO DA ODGOVARAJU

Zdravstveno stanje Silvane Arsović je loše, ali stabilno i ona je pod stalnim okom lekara Kliničko – bolničkog centra u Severnoj Mitrovici, potvrdila je za Kosovo Onlajn potpredsednik Građanske inicijative SDP “Oliver Ivanović” Ksenija Božović i naglasila da će oni koji su danas plasirali lažnu vest o smrti Arsovićeve morati za to da odgovaraju pred nadležnim institucijama.

„Čim sam čula za tu vest došla sam da se lično uverim kako je Silvana. Njeno stanje jeste loše, ali je ona živa. Smatram da je ovo još jedan vid pritiska na nju i zato će oni koji su objavili ovu lažnu vest morati da kažu odakle im takva informacija. Ako ne nama, onda nadležnim institucijama.

Mi u Građanskoj inicijativi smo ovo shvatili i kao upozorenje. Ne daj Bože da se nešto loše desi Silvani, oni će odgovarati za to, a čim se bude oporavila, Silvana će podneti tužbu protiv njih“, rekla je Božović.

Ona je istakla da se već godinama vrši psihološki pritisak na tu ženu i od strane kosovskog tužilaštva i kroz izjave koje daje i od kosovske policije.

„Smatramo da je ovo i jedan vid pritiska na tu zdravstenu ustanovu u kojem se Srbi leče, kako bi opet optužili Srbe da su krivi“, rekla je za Kosovo Onlajn Božović.

Sekretarica ubijenog ildera GI SDP Olivera Ivanovića primljena je juče u koronarnu jedinicu Internog odeljenja Kliničko – bolničkog centra u Severnoj Mitrovici zbog pogoršanog zdravstvenog stanja izazvanog povišenim krvnim pritiskom.

(kosovo-online.com)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije