Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušici Nikolić danas nije dozvoljeno da uđe na teritoriju naše južne pokrajine, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Svedoci smo nedemokratskog postupanja privremenih institucija u Prištini koje, bez ikakvog pravnog utemeljenja, nastavljaju da sprečevaju predstavnike Vlade Srbije da pružaju podršku svom narodu na KiM", izjavila je Nikolić televizji Most na administrativnom prelazu Jarinje, a saopštava Kancelarija za KiM.


PROČITAJTE JOŠ: Goran Rakić, predsednik Srpske liste: Zaposlićemo 1.000 Srba

Nikolić je poručila da Priština nikakvim zabranama neće moći da "razbije srpsko jedinstvo i obeshrabri Srbe".

"Plaše se srpskog jedinstva i po svaku cenu žele da obeshrabre Srbe. Zato je važno da 6. oktobra pokažemo našu snagu, jedinstvo i srpski inat, i pobedimo", rekla je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM.

Proteklih dana Priština je u više navrata zabranjivala ulaske na Kosovo funkcionerima Kancelarije za KiM. Takozvano ministarstvo spoljnih poslova privremenih institucija samouprave u Prištini saopštilo je da se predstavnicima države Srbije zabranjuje da na bilo koji način učestvuju u predizbornoj kampanji za predstojeće pokrajinske izbore.