СВЕ акције Приштине, која током кампање покушава да спречи званичнике из Београда да се обрате народу на КиМ, али и многе друге које остају незабележене, имају за циљ притисак на Србе на Косову и Метохији пред предстојеће ванредне изборе 6. октобра, како би се смањио број гласова за Српску листу и омогућило да неки албански миљеници освоје мандате у скупштини у Приштини.

То за "Новости" поручује Горан Ракић, председник Српске листе, реагујући на забрану функционерима из Београда да учествују у изборној кампањи на КиМ, коју спроводе власти у Приштини. Он најављује отварање више од хиљаду нових радних места у циљу опстанка младих на Космету и истиче да је суштински циљ СЛ опстанак српског народа у јужној покрајини.

о Зашто је битно да СЛ освоји свих десет мандата у парламенту у Приштини резервисаних за Србе?

- Пре свега очекујемо да избори 6. октобра буду празник српске слоге, јединства и одлучности да се опстане и остане на нашем Косову и Метохији. Српска листа је једина гарант чувања пупчане врпце између Београда и Срба на Космету. Желим да обавестим грађане да је наша држава Србија, захваљујући политици председника Александра Вучића и директора Марка Ђурића, за Србе на Космету обезбедила више од 1.000 радних места у институцијама на КиМ, здравству, просвети, органима локалне самоуправе, културном и осталим секторима. Дакле хиљаду младих Срба, хиљаду породица ће добити радно место и опстати на нашем Космету.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђурић упознао Боцан-Харченка са ситуацијом у покрајини: У току је агресивна кампања Приштине


о Колико ће одлука да се укине право гласа нашим сународницима који немају документа тзв. Косова утицати на број гласова СЛ?

- Чињеница јесте да ће то дефинитивно смањити број гласова за СЛ. Ова одлука је донета на захтев "приватних" Срба како би Јаблановић, Петровић, Рашић и Рада Трајковић могли да отму мандат од српског народа. По подацима којима располажемо више од 4.000 Срба ће бити ускраћене за право гласа.


РАШИЋ НАНОСИ ЗЛО

A Ненад Рашић је на албанском вашу странку назвао "монструмом"...

- Нису то наши политички противници, већ противници српског народа на КиМ. Па баш тај Рашић је снимио спотове у којима се умиљава Албанцима за неки глас, свестан да га Срби никада неће подржати, јер се добро сећају колико им је зла нанео у прошлости. Сви ти пропали политичари имају за циљ разбијање српског јединства за рачун Албанаца у Приштини.