Tači i Rama razgovarali o pripremama Prištine za skup u Parizu

Tanjug

21. 05. 2019. u 14:35

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, razgovarao je sa premijerom Albanije Edi Ramom o pripremama Prištine za predstojeći samit u Parizu

Тачи и Рама разговарали о припремама Приштине за скуп у Паризу

Foto EPA

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, razgovarao je sa premijerom Albanije Edi Ramom o pripremama Prištine za predstojeći samit u Parizu, najavljen za 1. jul.

"Kao i uvek, zadovoljstvo mi je da se sastanem sa premijerom Edi Ramom. Razgovarali smo o političkoj aktivnosti na Kosovu, Albaniji i regionu, kao i o pripremema Kosova za samitu u Parizu", napisao je Tači na svom fejsbuk profilu.

Tači nije naveo gde se i kada sastao sa Ramom.

Sastanak delegacija Beograda i Prištine početkom jula u Paizu dogovoren je na nedavno održanom berlinskom samitu, koji su inicirali nemačka kancelarka i francuski predsednik, Angela Merkel i Manuel Makron.

Tema najavljenog sastanka bi trebalo da bude nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Stav Beograda je da dijalog može biti nastavljen samo ako Priština ukine sto odsto nametnute takse na proizvode iz centralne Srbije i BiH, uvedene 21. novembra prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

realist

21.05.2019. 15:57

Sta da pripremaju njihov kraj dolazi polako Ali sigurno, Albansku narod je ukapirao dase radi o Mafijasima I zlikovcima, zato i demonstriraju da ih ne uvalite u beznadazan ratAlbanci su Katolici a Siptari ostaju Siptari bez morala puni mrznje.