DAČIĆ ZA NOVOSTI: Perjanice OVK sad bi da sude

D. R. Đ.

06. 05. 2019. u 08:37

ДАЧИЋ ЗА НОВОСТИ: Перјанице ОВК сад би да суде

Ivica Dačić / Foto Tanjug

Dačić, za "Novosti", o najavi tribunala za navodne zločine. Veseljijev jedini cilj da zamaskira rad Specijalnog suda

NAJAVA prvog čoveka kosovske Skupštine Kadrija Veseljija da će se pred tamošnjim parlamentom uskoro naći inicijativa za formiranje tribunala, "na Kosovu ili Međunarodnog suda", koji bi se bavio navodnim zločinima koji su na Kosmetu počinili Srbi nije mnogo iznenadila prvog potpredsednika vlade Ivicu Dačića. On, za "Novosti", kaže da sve to posmatra u svetlu pokušaja da se pronađe ravnoteža sa radom Specijalnog suda koji se bavi zločinima OVK.

- Teško mi je i da zamislim da bi bilo ko iz međunarodne zajednice podržao da se na Kosovu osnuje tribunal kojim bi dirigovale bivše perjanice OVK, sada preobučene u odela političara, a koje se vrlo lako mogu naći pred Specijalnim sudom za zločine OVK. Tek, ne znam zašto bi se osnivao međunarodni tribunal za navodne zločine Srba na KiM, kada je taj posao već bio u rukama Haškog tribunala. Zato mislim da je jedini cilj ovakvih najava smirivanje kosovske javnosti u momentu kada treba očekivati sve više poziva za lidere OVK da se pojave pred Specijalnim sudom - kaže Dačić za "Novosti".

PROČITAJTE I:Dačić: Ne bi nas bombardovali da je Putin bio predsednik 1999.

Priština je, inače, pre dva meseca usvojila platformu za dijalog sa Beogradom u kojoj je, između ostalog, predviđeno i osnivanje tribunala koji bi se bavio navodnim zločinima Srba i počinjenim genocidom. Tim povodom Veselji je ovih dana započeo i sastanke u parlamentu sa predstavnicima pravosuđa i udruženjima nestalih i žrtava rata.

"PREGLED" U HAGU ILI u LjUBLjANI

U PRIŠTINI se tokom vikenda podigla velika bura kada je list "Gazeta ekspres", pozivajući se na pouzdane izvore iz Specijalnog tužilaštva, objasnio da Veselji putuje u Hag na poziv tog tužilaštva. Međutim, on je tu informaciju demantovao, navodeći da se nalazi u Ljubljani zbog lekarskih pregleda. Veselji je, za "Kljan Kosova", rekao da je veoma ponosan na aktivnosti OVK i da će prijaviti ako dobije poziv iz Haga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Goran

06.05.2019. 16:16

Za vreme igranja politike ovog coveka, Srbi su isterani iz Srpske Krajine, Drvara, Glamoca, Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, sa Kosova, oterali Crnu Goru , unisteni smo sankcijama, demografski osakaceni, opljackana je drzavna imovina, kriminal nam je kao u Kolumbiji, samo su naslednici komunista Srbije nastavili svoj zivot bogato i lagodno. Sto je najsmesnije i najtuznije oni planiraju i svoju decu da uvrste u stetocine koje ce nastaviti da izjedaju srpski narod