SUČELjAVANjE: Miloš Jovanović i Boško Obradović

S. J. M.

utorak, 18. 04. 2017. u 19:00

СУЧЕЉАВАЊЕ: Милош Јовановић и Бошко Обрадовић

Boško Obradović,Miloš Jovanović,foto Arhiva vn

Sukob dojučerašnjih koalicionih partnera oko (ne)priznavanja rezultata predsedničkih izbora

MILOŠ JOVANOVIĆ, DSS: BOŠKOVI ZAHTEVI SU BESMISLENI

BESMISLENI su i neodgovorni stavovi predsednika Dveri Boška Obradovića kojima poziva na nepriznavanje izbornih rezultata. Njegove tvrdnje pritom dovode javnost u zabludu. Ovo navodi lider DSS Miloš Jovanović, dodajući i da je netačna Obradovićeva tvrdnja da će se predsednički izbori poništiti i ponovo raspisati ukoliko većina u RIK glasa protiv proglašenja rezultata:

- RIK je dužan da utvrdi rezultate, a ako to ne uradi, utvrdiće ih Upravni sud. Zato poziv na "obaranje" rezultata predstavlja najobičniju dimnu zavesu, jer se rezultati, u odsustvu dokaza o izbornoj krađi, po zakonu moraju utvrditi.

Jovanović navodi i da njihovu ideju bojkota izbora zbog nejednakih uslova niko ranije od predsedničkih kandidata nije podržao, a naročito ne Obradović, "koji je svoju kandidaturu objavio pola godine pre njihovog raspisivanja i mesecima pre bilo kog drugog kandidata":

- Kritikovati uslove po završetku izborne trke je licemerno. Zato najenergičnije odbacujemo besmislenu tezu da se samo pravljenjem presedana prilikom glasanja u RIK i učestvovanjem u politikantskim igrarijama dokazuje opozicioni status.

*****

BOŠKO OBRADOVIĆ, DVERI: ŽALIM AKO SU IZABRALI REŽIM

AKO su za Miloša Jovanovića ovo bili fer i pošteni izbori, i ako on priznaje rezultate i Aleksandra Vučića za predsednika, onda se zaista ne razumemo.

Lider Dveri Boško Obradović ovako je odgovorio na navode iz DSS da je besmislen njegov zahtev da Republička izborna komisija odbaci rezultate izbora:

- Možda DSS više ne želi da ostane u opoziciji, ali Dveri su opozicija ovoj vlasti. Napadi na mene i Dveri zbog naglašavanja značaja glasanja u RIK za konačne rezultate samo su dokaz koliko se režim uplašio ishoda. Žao mi je ako su se Jovanović i DSS opredelili da u RIK budu na strani režima.

Obradović je ponovio da će sve zavisiti od stava Vojislava Šešelja, Nenada Čanka i DSS:

- Ako njihovi predstavnici u RIK glasaju za konačne rezultate neregularnih i pokradenih izbora, Vučić će postati i premijer, i predsednik, i koordinator svih službi bezbednosti u Srbiji. Ako glasaju protiv njih, izbori moraju biti poništeni i ponovljeni. To je važan test - ko je prava, a ko "Vučićeva opozicija" - rekao je Obradović.

On je naveo da je sada odnos snaga vlasti i opozicije u RIK 14 prema 14.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

neko iz mase

18.04.2017. 19:47

Obradovic je imao nekad moje simpatije ali je stvarno postao bezveze sa ovim svojim detinjastim ponasanjem. Bosko izgubio si, budi fer i priznaj.

Roki

18.04.2017. 20:12

Bosko ne brukaj Dveri i ponasaj se korektno zasta si se oduvek borio Za Dveri i nase bolje sutra

Mnogo su isti

18.04.2017. 20:14

Bošku Obradoviću se priviđa Vučić, kao Vuku Draškoviću komunisti i DB. he he he ...

Kont

18.04.2017. 20:18

Realno Jovanovic je ovde upravu.Zar Dveri ne vide da sve manje glasova imaju?Sa 4,5 su pali na 2,3,verujem da ce se jos smanjivati ako budu nastavili ovako.Sadasnjoj vlasti se treba suprotstaviti ozbiljnoscu sa desnice a ne ovakvim infantilnim ponasanjem i podrzavanjem sorosevskih protesta.Zbog toga cenim Dss koji je uvek imao svoje principe i koji nije demagosko-populisticka stranka.A Dveri sto su blize drugosrbijancima to vise padaju u mojim ocima a polagao sam velike nade u njih.

Miki - Zg

18.04.2017. 20:42

Ovaj Obradović ,Čanak ,Jovanović ,Radulović veliki političari ,trebaju svako jutro upaliti svjeću Vučiću što nije raspisao i parlamentarne izbore .Bili bi na nivou statističke greške i na burzi rada ,a ne izigravati neke veličine ?