Filip, ipak, u ide pritvor: Mladić koji je upao u migrantski centar ne ostaje na slobodi

J. D. Lj.

ponedeljak, 11. 05. 2020. u 22:19

Филип, ипак, у иде притвор: Младић који је упао у мигрантски центар не остаје на слободи

Filip Radovanović / Foto FB

Filip Radovanović, kik-bokser i navodni član pokreta "Levijatan", koji je za Đurđevdan, automobilom upao u obrenovačku kasarnu gde je smešteno blizu hiljadu migranata, vraćen je u pritvor

FILIP Radovanović, kik-bokser i navodni član pokreta "Levijatan", koji je za Đurđevdan, automobilom upao u obrenovačku kasarnu gde je smešteno blizu hiljadu migranata, u ponedeljak je, kako "Novosti" saznaju, vraćen u pritvor.

Radovanović je u petak saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu zbog nasilničkog ponašanja. U svojoj odbrani izneo je tvrdnju da je upad u migrantski centar učinio u alkoholisanom stanju, jer je bio revoltiran i ljut zbog njihovog bahatog ponašanja, kao i jer su bili nepristojni i dobacivali njegovoj devojci.

Kako je tada, za "Novosti", potvrdila portparol tužilaštva, ova institucija zatražila je da se Radovanoviću odredi pritvor do 30 dana, kako ne bi boravkom na slobodi, ponovio krivično delo. Međutim, Sud u Obrenovcu je odlučio da za to nema osnova i osumnjičenog pustio da se brani sa slobode. Tužilaštvo je uložilo žalbu na ovakvu odluku, koju je, kako nezvanično saznajemo, sud prihvatio i naložio Radovanovićevo odvođenje u pritvor, a što je i sam osumnjičeni potvrdio na svom fejsbuk-profilu.