Odneli sef, sve u lokalu polomili: Trojica osumnjičenih za pljačku menjačnice u Baču danas na saslušanju

Lj. PRERADOVIĆ

26. 03. 2020. u 07:17

Однели сеф, све у локалу поломили: Тројица осумњичених за пљачку мењачнице у Бачу данас на саслушању
Upali u objekat iako je bio obezbeđen neprobojnim staklom
TROJICA osumnjičenih za nesvakidašnju pljačku menjačnice u Baču, u koju su upali kolima kroz izlog, danas će biti privedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Bačkoj Palanci. Za tešku krađu osumnjičeni su M. D. (22) iz Bača, M. I. (26) iz Novog Sada i M. U. (22) sa područja Bačke Palanke.

U Ulici maršala Tita u Baču, na menjačnici su i u sredu bili vidljivi tragovi krša i loma koji su za sobom ostavili kradljivci, kada su automobilom probili zid i odneli sef sa oko dva miliona dinara. Sve se desilo u utorak ujutro oko pet sati, dok je još trajala zabrana kretanja, odnosno policijski čas.

Vanju Kosanović Davidov, vlasnicu menjačnice u Baču, o krađi koja je ličila na scene iz akcionih filmova obavestila je policija, koju je alarmirao jedan od komšija.

- Policija je zaista stigla brzo, za nekoliko minuta - priča nam i dalje vidno uznemirena vlasnica menjačnice. - Komšije koje stanuju u blizini ispričale su nam kasnije da ih je probudila škripa guma i turiranje kola, posle čega se začuo snažan udarac, a zatim i lomljava. Kroz prozor su videli šta se desilo i odmah su pozvali policiju.

"RADILI" I U SELENČI PORED krađe u menjačnici u Baču, ova trojica se sumnjiče i za razbojništvo u Selenči, u januaru, kada je uz pretnju automatskom puškom od radnice oteto 195.000 dinara.

Menjačnica je, kako priča njena vlasnica, propisno bila obezbeđena, imala je blindirana vrata i neprobojno staklo, kako bi se zaštitila od krađe, ali niko nije mogao da pomisli da će se neko usuditi na kolima uleti u lokal i uzme sef sa novcem. Prethodnih dana, kako ističe, nije primetila ništa sumnjivo.

- I u unutrašnjosti lokala je sve uništeno, kompjuteri, nadzorne kamere su pokidane - kaže naša sagovornica koja je sada ostala bez posla. - Materijalna šteta jeste velika, ali, ipak, najbitnije je da niko nije povređen.

Mada su kradljivci munjevitom brzinom pobegli odatle, operativci novosadske kriminalističke policije sa kolegama iz Bača su u okolini Bača uhvatili M. D. i M. I., a pronađen je i sef sa novcem kao i "opel" koji su koristili. Ubrzo zatim je u okolini Bačke Palanke "pao" i M. U., treći osumnjičeni. U njegovoj kući je nađena automatska puška.

S obzirom na to da je jedan od osumnjičenih iz Bača, zasada se, kako saznajemo, ne isključuje mogućnost da je on tipovao menjačnicu.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Linz

26.03.2020. 08:14

baš me interesuje šta kažu njihovi roditelji! jesu li ponosni sada na svoju decu?ili su možda misljenja da im je neko namestio pošto su klinci uzorni,fini mladi ljudi.