SASLUŠANjEM svedoka optužbe, Snežane Bojić, u Osnovnom sudu u Kruševcu u sredu je nastavljeno suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, optuženom za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje prema nekadašnjoj sekretarici Mariji Lukić.

Bojićeva, koja je posle Marije prva javno govorila o seksualnom uznemiravanju, rekla je da joj je Jeličić, preko njenog oca, kojeg poznaje, pomogao da se zaposli u Biblioteci u Brusu.

- Kod njega u kacelariji sam bila samo jednom, ali je on dolazio više puta kod mene u Biblioteku. Kasnije mi je slao poruke neprimerene njegovim godinama, poput "kis" (poljubac). Krivičnu prijavu za uznemiravanje podnela sam nakon što je Marija Lukić izašla u javnost sa sličnim porukama, pre toga nisam smela - ispričala je Snežana Bojić.Pročitajte još: Jutka pred sudom: Šešelj došao da ga podrži, okupile se i žene u znak podrške Mariji Lukić

Odgovarajući na pitanja punomoćnika Marije Lukić, advokata Borivoja Borovića, ona je rekla i da joj je Jeličić svojevremeno gurnuo ruku pod suknju, zbog čega je reagovao branilac optuženog, zahtevajući izuzeće sudije Aleksandra Kocića, "jer je dozvolio ispitivanje koje nema veze sa slučajem", kao i da omogućava oštećenoj i njenom advokatu da "politizuju proces" i tako krši Zakon o krivičnom postupku.

Nakon što je predsednik suda odbio ovaj zahtev, nastavljajući svedočenje, Snežana Bojić je istakla da sve SMS poruke koje je dobijala od Jeličića postoje u Upravi kriminalističke policije.

- Kada mi je zavukao ruku ispod suknje i pokušao da me poljubi, rekao je da je to naša mala tajna - dodala je Snežana. - Doživela sam traume i morala sam da potražim lekarsku pomoć. Bila sam na psihijatriji, a sve sam prijavila i policiji.

- Sve što je rekla je laž - uzviknuo je Jeličić u sudnici.

Odbrana je zatim zatražila da se uradi Snežanino psihijatrijsko veštačenje, jer smatraju da nije bila sposobna da svedoči zbog terapija koje je koristila i pre susreta sa optuženim, dok je advokat oštećene zahtevao isto veštačenje i za Jeličića.

- Svedok se ohrabrila i zajedno sa drugim ženama podnela prijavu. UKP ima sve transkripte poruka. Reč je o jednoj ozbiljnoj pojavi i zato sam i zatražio neuropsihijatrijsko veštačenje Jeličića zbog seksualnih devijacija - rekao je Borović.

On je dodao i da Jeličića vidi ako "opasnost za Brus, za žensku decu i devojke u tom gradu", kao i da je on "simbol zloupotrebe položaja bahatog moćnika i da je sud mesto da se to dokaže".

Suđenje će biti nastavljeno 21. februara, a završna reč planirana je za 6. mart.Jeličić pred zgradom suda

ŠEŠELj VREĐAO ŽENU KOJA PODRŽAVA MARIJU

ISPRED Osnovnog suda u Kruševcu i ovom prilikom su se okupile žene sa transparentima u znak podrške Mariji Lukić i Jutkinim žrtvama. Nisu, međutim, izostale ni njegove pristalice, kao ni lider radikala Vojislav Šešelj.

- Tu sam da sprečim predstavnike američke ambasade da prisustvuju suđenju. Ne znam zašto su dolazili, ali ja ću biti brana budućim njihovim dolascima. A, maksimalna kazna za okrivljenog je 150.000 dinara i ništa više - naglasio je Šešelj, dodajući da bi voleo da Jeličić uđe u redove SRS.

Pri ulasku u zgradu suda on se pogrdnim rečima obratio ženama koje su došle da podrže Mariju, a jednoj od njih je dobacio: "Kako si ružna".