KRUŠEVAC – U Osnovnom sudu u Kruševcu danas se nastavlja suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki optuženom za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje prema svojoj nekadašnjoj sekretarici Mariji Lukić.

Na ovom ročištu, kao svedok optužbe trebalo bi da bude saslušana i Snežana Bojić koja je posle Marije Lukić prva javno govorila o seksualnom uznemiravanju bivšeg prvog čoveka opštine Brus, kao i Danijela Vukajlović i Bojana Miletić Marinković.


Ukoliko sve tri svedokinje budu saslušane na ovom ročištu, pretpostavlja se da bi prvostepena presuda Jeličiću mogla da bude izrečena već krajem februara. Osim Marije Lukić, podsećamo, njega je još šest žena prijavilo za polno uznemiravanje Za neke prijave tužilac je, međutim, procenio da nema dovoljno dokaza, a neke žene su u međuvremenu odustale.


Ispred Osnovnog suda u Kruševcu i ovom prilikom su se okupile žene sa tansparentima u znak podrške Mariji Lukić i Jutkinim žrtvama, a zajedno sa optuženim Jeličićem u sud je pristigao i lider radikala Vojislav Šešelj.