Tužilaštvo će da saslušava svedoke u istrazi protiv direktora Infrastrukture železnice Srbije: Nastavlja se proces protiv Miroljuba Jevtića zbog mita

N. B.

13. 01. 2020. u 22:35

Тужилаштво ће да саслушава сведоке у истрази против директора Инфраструктуре железнице Србије: Наставља се процес против Мирољуба Јевтића због мита

Dimitrije Nikolić/Tanjug

Odbrana direktora "Infrastrukture železnice" ulaže žalbu na pritvor

PRED Tužilaštvom za organizovani kriminal u narednim danima biće zakazano saslušanje svedoka u istrazi koja je pokrenuta protiv Miroljuba Jevtića, v.d. generalnog direktora "Infrastrukture železnice Srbije", osumnjičenog za primanje mita. Njemu je posle saslušanja u nedelju određen pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke.

Na ovu odluku suda, njegov advokat Jakša Peković, kako je izjavio za "Novosti", izjaviće žalbu. On smatra da je sud mogao da donese blažu meru, kako bi bili sigurni da neće uticati na svedoke.

Pored Jevtića istraga se vodi i protiv Dragoslava Burzanovića, člana Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, i advokata Zorana Stojanovića i Vladislava Kostića, kojima se na teret stavlja davanje mita. Odlukom Specijalnog suda oni su pušteni da se brane sa slobode.


PROČITAJTE JOŠ: Obustavljena istraga i povučena POTERNICA protiv jednog od NAJTRAŽENIJIH ljudi u Srbiji: Nema dokaza protiv Koraća


U naredbi za sprovođenje istrage se navodi da je Jevtić, navodno, neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge. Sumnja se da su deo uplaćenog novca od "Infrastrukture železnice Srbije", po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali njemu kao direktoru. Jevtić je, kako je saopšteno, uhapšen kada je, navodno primio mito od 10.000 evra.

Svi osumnjičeni su na saslušanju negirali dela koja im se stavljaju na teret.


"NEVINA ŽRTVA"

BRANILAC osumnjičenog Vladislava Kostića, advokat Ivan Gvozdenac, je, za "Novosti", izjavio da njegov klijent nema nikakve veze sa mitom.

- Svaki rat ima nevinu žrtvu, a u ovom slučaju to je Kostić - kaže Gvozdenac. - Tužilaštvo neće dokazati njegovu krivicu, jer ne stoji njihova konstrukcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije