“Pamtim spokoj na njegovom licu dok priča šta joj je radio”: Advokatica žrtve Malčanskog berberina upozoravala na ovaj scenario još 2005.

D. A.

29. 12. 2019. u 12:15

Advokat Tanja Minčić Marković otkriva detalje sa suđenja Ninoslavu Jovanoviću 2005. godine

“Памтим спокој на његовом лицу док прича шта јој је радио”: Адвокатица жртве Малчанског берберина упозоравала на овај сценарио још 2005.

Tanja Minčić Marković Foto: Printscreen

NIŠ – Znala sam da će ponoviti i zločin i to sam naglasila u svojoj završnoj reči 2005. godine kada sam zastupala maloletnicu koju je Jovanović silovao i ošišao. Još tada sam zahtevala da se za takve prestupnike uvede „leks specijalis“ kao što je uspela da se sada izbori Fondacija Jurić, kaže niška advokatica Tanja Minčić Marković kojoj se ovaj slučaj duboko urezao profesionalno i emotivno. Jovanović je tada osuđen na 14 godina zatvorske jedinstvene kazne za silovanje dvanaestogodišnje devojčice i pokušaj silovanja .

Pročitajte još: Vojska stigla u selo Minićevo da traži Moniku, u potragu se uključili i niški taksisti

- Još uvek pamtim njegov spokojan izraz lica dok žrtva priča šta joj je radio. Svega sam se nagledala kao advokat ali mi nije bilo jasno kako neko može takvu smirenost i distancu da pokazuje a tiče se lično njega, kaže advokatica i dodaje da je svoje tvrdnje gradila i na osnovu veštačenja psihijatra.

Pročitajte još: Nekoliko dana pre nego što je izvršio otmicu, taksista ga dovozio u Suvi Do gde Monika živi: Malčanski berberin dugo vrebao devojčicu


- On nije više među živima ali dobro pamtim da nije imao nikakvu dilemu da će Jovanović zbog strukture svoje ličnosti ponavljati delo jer uživa u tome. Zbog kompleksa koje nosi iz detinjstva prija mu da bude u nekoj vrsti pažnje i mislim da ukoliko sada prati medije uživa u svemu ovome - kaže advokatica.

- Na moje pitanje veštaku, da li će Ninoslav ponoviti krivično delo...postupajući veštak je odmah i sa sigurnišću odgovorio da će okrivljeni ponoviti krivično delo. Naveo je da je razlog tome  psihopatska struktura ličnosti i da vršeći ta krivična dela, isti za sebe pridobija pažnju, koja mu je potrebna i na taj način sebi deluje važno. Uzrok ovakvog ponašanja i činjenja je psihičke prirode, za koje uzroke objašnjenje mogu dati veštaci neuropsihijatri - rekla nam je Tanja Minčić Marković.

Po službenoj dužnosti Jovanovića je branila advokatica Ivona Antić.

- Sukobio se sa kolegom koji ga je branio pa sam ja postavljena po službenoj dužnosti i mislim da sam bila prisutna na samo jednom ročištu tako da ne pamtim puno detalja, kaže advokatica Ivona Antić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Bosko

29.12.2019. 13:53

Ako su vec uvereni da pati meije i da koristi drustvene mreze zasto ne pogase ostale signale u tom kraju rutere i sav net i nadju gde je najjaci signal

alfa...!

29.12.2019. 19:14

@Bosko - Ti bi samo gasio,jel znaš da ljudi to plaćaju,kad nešto platiš onda moraš to i da imaš,vlasništvo je sveta stvar,nema više socijalizma...

Петар

29.12.2019. 17:05

Сада доживотна. Па после шта му бог да у затвору.

Aleva paprika

29.12.2019. 17:12

Nešto mi nije jasno, tolika potraga za njim tolika tehnika, a ispada kao da on ne ide peške, kao da ima avion i to mlazni, kad niko ne može da ga stgne. Drugo, jel ta potera ide samo iza njega za njim pa ga ne stže, ili se opkoljava sa sve četiri strane u obruč. Daće bog da se ovde nešto ne krije, sve deluje diletantski