DRŽAVLjANINU Crne Gore Dejanu Daboviću (28) iz Herceg Novog, osumnjičenom da je u četvrtak u popodnevnim satima u Novom Sadu usmrtio bivšu devojku i nekadašnju sugrađanku Dušanku Jocović (25), na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana.

Ova mera izrečena mu je zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi ponovio krivično delo i mogao da utiče na svedoke, ali i zbog uznemirenja javnosti.
Prilikom privođenja u novosadsko Više javno tužilaštvo, osumnjičeni Dabović se, kako nezvanično saznajemo, branio ćutanjem i o onome što se dogodilo u četvrtak oko 16 časova ispred zgrade sa brojem 48 u Ulici Alekse Šantića, u kojoj je živela, nije govorio. On se sumnjiči da je ubodima nožem u predelu vrata i grudnog koša, usmrtio Dušanku Jocović, a kao motiv krvavog zločina, pominje se ljubomora, jer je nesrećna devojka pre nekoliko meseci prekinula sa njim emotivnu vezu.

Po svemu sudeći, on je želeo da se pomire, te je 23. decembra došao iz Crne Gore u Novi Sad, nameravajući da se sretne sa Dušankom. U četvrtak popodne došao je pred zgradu i čekao kada će ona da se vrati sa posla. Prišao joj je i započeo raspravu, a onda je u jednom trenutku izvadio nož iz jakne i ubo je u vrat i grudi. Policija ga je uhapsila dok je izlazio iz hostela u kojem je odseo.

PRIJAVA I ZA RAZBOJNIŠTVO

OSIM za ubistvo, Dabovića krivična prijava tereti i za razbojništvo koje se dogodilo 25. decembra u jednoj menjačnici, gde je, kako se sumnja, preteći nožem oteo pazar.