GLAVNA blagajnica u vršačkoj ekspozituri jedne banke V. D., koja je sa računa klijenata skidala novac i trošila ga za svoje potrebe, sklopila je sa tužilaštvom sporazum o priznanju krivice kojim će, ukoliko ga nadležni sud prihvati, biti osuđena na dve godine zatvora. Ona je na taj način, kako je utvrđeno, uzela 93.000 evra i 777.584 dinara i u obavezi je da sav taj novac vrati u narednih godinu dana.

Pročitajte još: Obećavali joj „skidanje“ crne magije, rešavanje zdravstvenih i novčanih problema, pa je digla kredit i dala im - 68.700 evra: Novosadska policija uhapsila troje osumnjičenih za prevaru

Okrivljena je u poslednjih devet godina skidala određene sume sa određenih računa i tako uzimala novac. Kako bi pokrila manjak, isti iznos je skidala s računa drugog klijenta i uplaćivala na račun s kojeg je prethodno podigla novac. I tako ukrug. Pare je uglavnom uzimala sa računa koje su u banci imali njena rodbina i prijatelji. Zloupotrebe su otkrivene kada je jedan klijent primetio da mu nedostaje novac, i to u vreme kada je V. D. bila na odmoru, zbog čega nije bila u mogućnosti da "završi transakciju".

Ona je nakon privođenja priznala zloupotrebe, tvrdeći da je to radila kako bi poboljšala svoju finansijsku situaciju. Navela je da ima troje dece koja studiraju, kao i da vraća kredit.