U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se juče oko sedam sati ujutru dogodila na magistralnom putu između Subotice i Bajmoka, poginuli su Jugoslav Pujin (46) iz Subotice i Pajo Peić Tukuljac (55) iz Mišićeva.

Do nesreće je došlo kada je Pujin, sa kojim je u vozilu bila supruga Nedeljka, vozeći iz pravca Subotice preticao teretno vozilo, uleteo u "makazice" i direktno se sudario sa Pajom Peićem Tukuljcem, koji je dolazio iz suprotnog pravca. Vozači oba automobila su poginula na licu mesta, dok je Nedeljka lakše povređena i zbrinuta u Opštoj bolnici u Subotici. Na njih je naletelo i treće vozilo, u kome, na sreću, nema povređenih.

Prizor u blizini skretanja za Tavankut ledio je krv u žilama. Dva smrskana i prevrnuta automobila, treći takođe slupan, koji je odleteo na stranu... Na mesto nesreće odmah su stigle ekipe policije, Hitne pomoći i vatrogasci, koji su pomagali da se iz olupina automobila izvuku tela nastradalih.

Kada su ljudi izvučeni, lekari su nažalost mogli samo da konstatuju smrt dvojice muškaraca, dok je žena odmah prevezena u bolnicu.

- Gospođa koja je bila suvozač u jednom automobilu je u stabilnom stanju, ima povredu ramena i posle urađenih analiza biće puštena na kućno lečenje - kaže dr Mirsad Maljanović, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Subotici.

PROČITAJTE JOŠ: Nulta tolerancija za alkohol sprečava tragedije na drumu?Stravičnom udesu prisustvovao je veliki broj očevidaca, koji su se u to vreme našli na putu. Kako kažu, kolovoz je bio vlažan, a zbog magle je vidljivost bila značajno smanjena. Pravo je, kažu, čudo da je neko uopšte preživeo takvu nesreću.

- Bela linija se jedva videla, mislim da je vidljivost bila jedva 300 metara. Primetio sam da obilazi, ali sam išao dosta sporije, pa sam uspeo da se zaustavim - priča nam jedan od očevidaca. - Čovek koji je bio prvi u pravcu ka Subotici i na koga je vozilo naletelo nije imao šansu da izbegne sudar. Vozilo koje je obilazilo kamion je verovatno i proklizalo, a moguće da vozač od magle nije dobro procenio udaljenost drugog vozila. Šta god da je, dva života su ugašena.

NASTRADALI

NASTRADALI Pujin je bivši policajac i iza sebe je ostavio dvoje dece. Paju Peića Tukuljca svi pamte kao sjajnog mehaničara i domaćina.