Prištinska Gazeta Ekspres (Gazeta Express) objavila je danas delove optužnice koja je podignuta protiv šest osoba zbog ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, 16. januara prošle godine u kojoj, međutim, nema detalja koji bi mogli da ukažu na izvršioca i eventualne pomagače u izvršenju ovog zločina.

U optužnici na 48 strana se, između ostalog, navodi datum i mesto ubistvo Ivanovića na kojeg je, kako se ističe, pucano sa šest metaka iz automobila u pokretu marke „opel astra“, bez registarskih tablica i zatamnjenih stakala, a koje je kasnije pronađeno zapaljeno.

Navodi se i da je u vozilu bilo više osoba još uvek nepoznatim sudskim istražiteljima.

PROČITAJTE JOŠ - ATENTAT U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ubijen Oliver Ivanović (FOTO)

Optužnicom, koju je Državno tužilaštvo podnelo 2. decembra Osnovnom sudu u Prištini, tereti se šest osoba za krivična dela „učešće ili organizovanje kriminalne grupe“, „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, „pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva“, "neovlašćena kontrola ili posedovanje oružja “,„ okrivanje službene tajne “, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju “i „ manipulacija dokazima, u saizvršenju “.

Ekspres je objavio i deo optužnice koji se odnosi na obdukcijski nalaz tela Ivanovića, koji je sačinio Institut za sudsku medicinu, u kojem se konstatuje da je žrtva podlegla zadobijenim prostrelnim hicima, uz precizan opis rana i veličine projektila kojima je pogođen.

Navodi se da do sada kosovsko tužilaštvo nije uspelo da identifikuje potencijalne ubice Ivanovića.

PROČITAJTE JOŠ -  Priština sumnjiči bivšeg policajca: Portal na KiM objavio deo optužnice za ubistvo Ivanovića

U međuvremenu, dodaje se, međunarodno tužilaštvo već je najavilo da se sumnja da su još četiri osobe bile umešane u ubistvo Ivanovića, kao i da se veruje da se oni nalaze u centralnoj Srbiji.

Podseća se da je tužilaštvo izdalo međunarodnu poternicu za Milanom Radoičićem i Zvonkom Vesenlinovićem, koji su, prema navodima tužilaštva, predstavljeni kao vođe grupe umešane u ubistvo Olivera Ivanovića.

Lokalni nalog za hapšenje tužilašvo je izdalo za Željka Bojića, policajca u severnoj Mitrovici, i Milana Mihajlovića, poznatijeg pod nadimkom "Popi ".