Uhapšeni „Pink panteri“ sa Balkana zbog milionske pljačke u Švajcarskoj:

Tanjug

13. 11. 2019. u 10:35

Ухапшени „Пинк пантери“ са Балкана због милионске пљачке у Швајцарској:

EPA

Švajcarska policija uhapsila je osumnjičene za pljačku zlatare u Lucernu - državljane Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Nemačke, a koji se dovode u vezu sa ozloglašenom grupom „Pink panter“

Švajcarska policija uhapsila je dvojicu državljana Crne Gore, dvojicu državljana Nemačke i po jednu osobu iz Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, zbog sumnje da su učestvovali u pljački zlatare od nekoliko miliona franaka, piše podgorički Dan, pozivajući se na pisanje švajcarskih medija.

Pozivajući se na izvore iz istrage, mediji u Švajcarskoj navode da se počinioci dovode u vezu sa ozloglašenom kriminalnom grupom "Pink panter".


PROČITAJTE JOŠ: Španija odbila da izruči nikšićkog "Pink Pantera“

Oni se sumnjiče da su učestvovali u razbojništvu u zlatari "Gubelin" u Lucernu.

Švajcarske vlasti nisu obelodanile identitet osumnjičenih, samo su saopštili da su starosti od 19 do 53 godine i da je među njima i jedna žena.

Pljačka se dogodila 26. oktobra, oko 8.15 ujutru, prenosi CDM.

Dvojica naoružanih maskiranih razbojnika upala su u zlataru. Preteći pištoljem radnicima, porazbijali su ormariće u kojima su stajali najvredniji nakit i ručni satovi, nakon čega su otuđil i i svu gotovinu iz kase.

Celokupan plen koji je razbojnička grupa odnela iz zlatare u Lucernu procenjen je na nekoliko miliona franaka.

Osim dvojice muškaraca koji su ušli i zlataru, u razbojništvu su učestvovale još četiri osobe.

Neki od njih bili su zaduženi za čuvanje straže, a neki za prevoz nakon pljačke i skladištenje plena, a pojedini su bili logistika i nisu bili na mestu događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije