LIKVIDACIJA ILIĆA: Vujačićev DNK otkriven na mestu zločina

S. Đokić

26. 09. 2019. u 08:02

ЛИКВИДАЦИЈА ИЛИЋА: Вујачићев ДНК откривен на месту злочина

Foto Ilustracija

Poslednje veštačenje potvrdilo sumnje crnogorskih i srpskih inspektora: Analize povezuju osumnjičenog Marjana Vujačića sa likvidacijom Mila Ilića u Podgorici

PODGORIČANIN Marjan Vujačić (34), osumnjičen je da je povezan sa likvidacijom Mila Ilića (28) krajem aprila ove godine u Podgorici, a sumnje policije, kako saznajemo, potvrdilo je DNK veštačenje. Ono je obavljeno na zahtev crnogorskog specijalnog tužilaštva, a odobrio ga je beogradski Viši sud.

Vujačić se u srpskom zatvoru nalazi od juna ove godine. Njegov branilac Borivoje Borović, nedavno je saopštio da je iz Crne Gore 13. septembra stigao zahtev da se izuzme bris od njegovog klijenta, a u cilju antropološkog veštačenja obavljeno je i fotografisanje njegovog klijenta.


PROČITAJTE JOŠ:
NOVI DETALjI UBISTVA PRIPADNIKA KAVAČKOG KLANA: Ubica peške prišao Milu, ispalio 15 hitaca pa pobegao, tužilac kontoliše kamere(FOTO)

- Pre nekoliko dana došao je veštak Nemanja Radojević iz Crne Gore, koji ga je fotografisao iz svih pozicija i koji će na osnovu video-zapisa koji postoji u Crnoj Gori pokušati da obavi antropološko veštačenje, odnosno da li osoba sa snimka odgovara njemu - kazao je Borović.

Ono što je javnosti poznato je da crnogorski istražitelji poseduju video-snimak osobe za koju se veruje da je ubila Ilića. Borović ističe da i pored ovih radnji njegov klijent do sada nije saslušan na okolnosti ubistva počinjenih u Crnoj Gori.

Marjan Vujačić je uhapšen u Novom Sadu sredinom juna zbog falsifikovanja isprava. Međutim, nekoliko dana kasnije, srpska policija je saopštila da je osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, ali i za još tri, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji. Prema operativnim saznanjima, sumnja se da je povezan sa likvidacijama Veselina Kalezića u novembru 2018. i Mila Ilića, krajem aprila ove godine u Podgorici. Takođe, postoje indicije da je u Amsterdamu, kako se sumnja, likvidirao Gorana Tasića Gokčeta.

Žrtva: Milo Ilić

Tokom dosadašnje istrage u Srbiji, kako se nezvanično saznaje, veštačeni su sadržaji njegovog mobilnog telefona i laptopa.

Ubijeni Kalezić i Ilić, operativno su važili za osobe bliske "kavačkom klanu", a prema nezvaničnim saznanjima, Tužilaštvo već ima dovoljno dokaza da osnovano sumnja da je Vujačić egzekutor. Sumnju je prva izrazila srpska policija, koja je nakon njegovog hapšenja u Novom Sadu saopštila da se Vujačić osim za ubistva Cvetanovića sumnjiči za još tri zločina.


PROČITAJTE JOŠ:
OVO JE UBIJENI MILO ILIĆ: Rat klanova je došao do usijanja

SVE DEMANTOVAO

SAOPŠTENjA MUP demantovao je putem pisma sam Vujačić, tvrdeći da mu je sve namešteno. Tvrdi da su ga inspektori prilikom ispitivanja pretukli i prisiljavali da prizna krivična dela, koja nije počinio. Pozivajući nadležne da ga podvrgnu poligrafskom ispitivanju, on je u pismu dodao da nije "nikakav mafijaš, kriminalac, član neke kriminalne grupe, a kamoli ubica već da se tereti samo za falsifikovanje dokumenata".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije