Pijan pao na glavu i iskrvario nasmrt

A. DELIĆ

17. 09. 2019. u 11:28

Пијан пао на главу и искрварио насмрт

Pre rezultata obdukcije policija je pretražila kuću sumnjajući da je reč o ubistvu

Kod Šapca otkriveno telo Ljubisava Nikolića (51) u lokvi krvi. Slučaj ličio na samoubistvo, ali obdukcija rešila misteriju

LjUBISAV Nikolić (51) pronađen je mrtav, u ponedeljak u večernjim satima, u krevetu u njegovoj kući u selu Predvorica kod Šapca. Zatekla ga je ćerka, koja je došla da ga obiđe, i odmah alarmirala policiju i Hitnu pomoć, ali su lekari samo mogli da konstatuju smrt. Iako se u prvi mah sumnjalo da je Nikolić žrtva svirepog zločina, prema poslednjim tragovima istrage, ispostavilo se da je preminuo posle pada!

Prema prvim informacijama, policija nije isključila mogućnost da je reč o samoubistvu, ali i da je čovek možda ubijen.

- Obdukcijom tela biće utvrđeno na koji način je nastupila ova misteriozna smrt - rekao je ranije za "Novosti", Milan Milutinović, portparol Višeg javnog tužilaštva u Šapcu.

Međutim, do kraja dana stigli su rezultati obdukcije, kako nezvanično saznajemo, koji su pokazali da je Nikolić preminuo usled iskrvavljenja, nakon što je pao na glavu u teško alkoholisanom stanju!

U kući Nikolića u Predvorici su čitave noći materijal sakupljali pripadnici stručne kriminalističke ekipe iz Novog Sada. Kako smo saznali iz istrage, slučaj je bio posebno intrigantan jer je ličio na samoubistvo, ali nedostajao je predmet kojim bi ono moglo biti počinjeno.

- Bio mi je kum i prijatelj, izuzetno vredan i pošten čovek, ali se, eto, u zadnje vreme, baš odao alkoholu. Grdila sam ga zbog toga. Nije mnogo vredelo - priča nam komšinica i dobra prijateljica Ruža.

Ulaz u Nikolićev dom

Meštani se slično izjašnjavaju o Nikoliću:

- Nije nikoga dirao. Prođe i kaže "dobar dan", nije imao neprijatelje, tako da ne možemo ni da pretpostavimo ko bi njega ubio. Može da bude da je negde pao u alkoholisanom stanju, pa iskrvario u krevetu i umro - kaže nam druga susetka, koja je posumnjala u uzrok smrti Nikolića.

U seoskoj prodavnici, opet, potvrđuju da je Ljubisav dolazio svakodnevno po namirnice, a u poslednje vreme i po bocu nekog pića. Nije pravio smetnje nikome, ali se povukao iz društva i živeo pustinjački, pogotovo otkad su ga napustile supruga Jagoda i ćerka Aleksandra.

Meštani Predvorice kažu, u poslednje vreme je sa Ljubisavom "drugovala" izvesna ženska osoba kojoj ne znaju ime, ali je znaju po skitanju. Vele da je inače sklona čašici, ali i nasilna, a kobnoga dana videli su je sa kesama kako odmiče prema njegovoj kući.

POLICIJA ČUVA KUĆU

KUĆU Nikolića, na kraju šoderisanog puta u Predvorici, u utorak je obezbeđivala policija. Na vratima se mogla videti policijska traka, a ispred, na pragu, samo Nikolićev pas, koji je jedini tu ostao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije